Uutisen päiväys

8.1.2015← Takaisin

Yhdistetyn maailmancup jatkuu viikonloppuna Ranskan Chaux-Neuvessa

  Päävalmentaja Petter Kukkonen odottaa Ilkka Herolalta sijoitusta lähemmäs kymmenen parhaan joukkoa.

  Yhdistetyn maailmancup jatkuu viikonloppuna Ranskan Chaux-Neuvessa. Joukkue jatkaa samalla koostumuksella: Ilkka Herola, Jim Härtull, Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho. Lauantaina hypätään henkilökohtainen kilpailu ja sunnuntaina on vuorossa parisprintti.

  "Tulimme paikan päälle tiistaina. Urheilijat ovat saaneet hieman rauhoittua ja harjoitella kilpailumaisemissa. Hiihtotreenejä on ollut useampana päivänä. Perusharjoittelua on näin pitkällä kilpailumatkalla erittäin tärkeää pitää yllä", kertoo päävalmentaja Petter Kukkonen.

  Chaux-Neuvessa ohjelmassa oleva parisprintti on saanut Kukkoselta kritiikkiä kilpailumuotona aiemmin kauden aikana.

  "Parisprintti ei tällä hetkellä sovellu kilpailumuotona meidän urheilijoillemme. Toisaalta hyvänä puolena voi ajatella, että laji on aika yleisöystävällinen ja yleisö tykkää seurata sitä", Kukkonen pohtii.

  Yhdistetyn maajoukkue on vielä kansainvälisiin kilpailuihin nuori ja kokematon. Linjaus "pienin askelin eteenpäin" sopii päävalmentajan mielestä erinomaisesti kuvaamaan joukkueen toimintaa ja tämänhetkistä tilannetta.

  "Jos ajatellaan Jimiä, Leeviä ja Arttua, niin heille tärkeintä on nyt saada alle mahdollisimman paljon kansainvälisiä kilpailuja ja kerätä sitä kautta kokemusta. Menestysodotukset kohdistuvat tänä kautena lähinnä Ilkkaan. Edelliset kaksi kilpailua eivät ole sujuneet niin hyvin kuin potentiaalia olisi, sinne kymmenen parhaan joukkoon tähtääminen on Ilkan osalta kuitenkin realismia", Kukkonen tähdentää.

  Tällä hetkellä pohjoismaisten hiihtolajien osalta tilanne on Falunin MM-kisojen alla varsin odottava. Onnistumisia odotetaan eniten mäkihypyssä ja maastohiihdossa, yhdistetty on tässä vertailussa vähemmän paineistetussa tilassa.

  "Muiden lajien tilanne ei sikäli meihin vaikuta. Niin mäkihypyssä kuin maastohiihdossa on mukana sen verran kokeneita urheilijoita, että uskon kyllä että tilanne voi helposti kääntyä siellä toiseenkin suuntaan", Kukkonen kommentoi.

  Yhdistetyn osalta Kukkonen toivoo kärsivällisyyttä ja malttia.

  "Me olemme vasta matkalla. Tarvitaan vuosien työ ja satsaus niin kokonaisuus näyttää erilaiselta. Vielä on matkaa terävimmälle huipulle, mutta se on työnteolla saavutettavissa."