Uutisen päiväys

23.2.2016← Takaisin

Ilkka Herola nousi ladulla kuudenneksi - myös Matti nousi pisteille

Ilkka Herola oli Puijon maailmancupissa tänään kuudes. Myös velipoika Matti Herola nousi pisteille ollen 30:s. 

Ilkka Herola jatkaa erinomaisia otteitaan yhdistetyn maailmancupissa. Tänään tiistaina kotimaisemissa kilpaillussa maailmancupin kisassa Herola oli Salpausselän sunnuntain tapaan kuudes.

Iltapäivän hyppyosuudella Herola ei liiemmin tuuletellut, vaikka hyppy kantoikin 120,5 metriä ja oikeutti 13. sijaan. 

”Ihan oli jo vähän sinne päin se hyppy, ei ihan niin räikeetä tekniikkavirhettä. Mutta ei se nyt hyvä ollut vieläkään”, luonnehti Herola hyppyään.

Herola lähti ladulle minuutin ja 21 sekuntia johtanutta Japanin Akito Watabea perässä. Kovia hiihtäjiä, kuten Magnus Krog ja Jörgen Graabak, jäi taakse, mikä Herolan mukaan pelasti päivän.

”Hyvä paikka oli (lähteä hiihtämään), siinä oli alusta asti hyvä vetää, mutta ahasta se oli loppuun saakka. Ei mitenkään erityinen (rankka hiihto), siinä kuitenkin pääsi porukassa vetää ja pystyi säästelemään loppuun koko ajan”, Herola jatkoi.

Herola nousi maailmancupissa nyt kahdeksanneksi pistein 401. Loppukauden kisojen onnistuessa muutamia sijoja on vielä otettavissa. Ilkka Herola jatkaa ainoana urheilijana Val di Fiemmen maailmancupiin keskiviikkona. 

Matti Herola pääsi mäessä tänään omalle tasolleen ja petasi kohtuulliset asetelmat hiihto-osuudelle.  

”On ollut niin järkyttäviä nää hypyt, tuli semmoinen perushyppy, mihin pitäis pystyä aina, mutta se oli niin kuin askel eteenpäin siitä, mitä nyt on tähän mennessä ollut”, Matti Herola sanoi.

Matti Herola hiihti tasaisen hiihdon ja nousi maailmancupin pisteille. Kaiken ladulle jättänyt mies oli tyytyväinen.

”Paras suoritus, mitä olen tehnyt, niin kyllä siihen pitää olla tyytyväinen. Tänään joutui kyllä antamaan aivan kaiken tuohon hiihtoladulle. Tuntu ettei pysy pystyssä tuossa loppusuoralla, mutta kyllä se nyt kannatti tiristää”, hymyili vanhempi veljeksistä.

Muista suomalaisista Leevi Mutru jäi niukasti pisteiden ulkopuolelle, ollen 31:s, Jussi Salo oli 35:s ja Mikke Leinonen 38:s.

Tulokset

Yhdistetty 23.2.2016

Urheilijoiden kommentit 

Ilkka Herola

Matti Herola

Leevi Mutru

Jussi Salo