Uutisen päiväys

12.3.2017← Takaisin

Kykkäsen nousujohteinen kausi päättyi 14:nteen sijaan

Mäkihypyn naisten maailmancup hypättiin päätökseen sunnuntaina Oslon HS134-mäessä. Kokonaispisteissä 20:nneksi päätynyt Julia Kykkänen oli viimeisessä kilpailussa 14:s.

Julia Kykkäsen 108,5 ja 111,5 metrin hypyt ja yhteispisteet 179,8 toivat siis 14:nnen sijan sesongin päätöskisassa. Oslon kisaviikonloppu oli koko kauden tapaan nousujohteinen.

"Pelastettiin loppukaudella se mitä pelastettavissa oli, ihan ok tämä loppukausi. Alku oli surkea. Sitten kun kääntyi, niin kääntyi hyvään suuntaan", päävalmentaja Kimmo Kykkänen veti kautta pakettiin.

Oslon päätöskisassa Julia Kykkänen onnistui petraamaan tekemistä jatkuvasti.

"Tästä kisasta jäi ihan hyvä fiilis ja meininki ensi kautta varten. Hypyt olivat harjoituksissa tosi hankalia, mutta kun lähti aukeamaan, niin joka hyppy parani. Viimeinen hyppy oli oikeinkin hyvä", Kimmo Kykkänen sanaili.

Itse urheilijan kommenteista pystyi havaitsemaan sen, että kausi jäi siitä, mitä odotettiin. Maailmancupin päätöspisteissä Julia Kykkänen oli siis 20:s 229 pisteellä.

"Vähän katkonainen kausi, ei mikään kummoinen. Ihan hyvä fiilis eteenpäin katsoessa, psykologin kanssa saadaan asioita etenemään, niin kyllä se siitä", Julia Kykkänen summasi kertoen jo tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Kauden 2016-2017 päätöskisan voiton nappasi Yuki Ito ennen kakkoseksi sijoittunutta toista japanilaista Sara Takanashia. Norjan Maren Lundby oli kolmas. Samainen kolmikko valtasi myös kokonaiskilpailun kärkipaikat järjestyksessä Takanashi-Ito-Lundby.

Linkit:
Päätöskisan tulokset
Maailmancupin päätöspisteet

KUVA: SHL / Teemu Moisio