Uutisen päiväys

5.1.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Kolme suomalaista mukana Bischofshofenin kisassa

  Sunnuntain karsintakilpailussa suomalaisista parhaiten onnistui Anssi Koivuranta. Koivuranta ponnisti karsinnassa 135 metriä kantaneen hypyn, millä mies sijoittui karsinnassa 14:nneksi.

  "Karsinta takana ja läpäisty. Ei oikein hyvää eikä huonoakaan sanottavaa hypystä. Ei tänään ihan löytyny semmoinen nappifiilis ja tunne tuohon mäkeen. Pikkuisen meinaa tuo asento haluta liikaa tuonne eteen ja kun se on ollut vähän virheenä muutenkin, mutta huomiselle vähän malttia enemmän niin hyvä on."

  Janne Ahosella oli pieniä vaikeuksia 133,5 metriä kantaneen hypyn alastulon kanssa, mutta mies onnistui pitämään hyppynsä kasassa. Ahonen oli hypyllään karsinnan 20:s.

  "Ihan hyvällä fiiliksellä, täällä on kivat puitteet tehdä tätä hommaa. Hyppy karsinnassa keulan osalta varmaan paras mitä tällä mäkiviikolla on ollut. Mutta sitten se vähä yllätti ja jäi tuon lennon osalta vähän kyydistä pois, ei ollut lentäminen niin aktiivista mitä se on parhaimmillaan on. Mutta tämä on ihan positiivinen ongelma."

  Kolmantena itsensä loppiaispäivän kilpailuun hyppäsi Jarkko Määttä. Määtän hyppy kantoi tänään 129 metriä ja tuloksissa hän oli sijalla 29.

  "Kaikki hypyt oli perus ok hyppyjä. Karsintakierroksen hyppy oli muute hyvä, mutta tuli vähän ohi. Tuntui jopa että tipahti melkein keulalta, mutta ihan riittävillä mitoilla se lensi kuitenki."

  Koekierroksella lupaavasti hypännyt Olli Muotka ei saanut hyppyä onnistumaan karsinnassa ja mies karsiutui huomisen kisasta. Muotka hyppäsi 123 metriä ja oli karsinnan 49:s.

  "Harjoituksissa hyppy vähän oireili jo oikeean suuntaan, että oli ihan perusharjoitushyppy. Kisasuoritus sitten olikin täydellinen epäonnistuminen. Siinä meni kaikki pieleen."

  Päivän pisimmästä hypystä vastasi Slovenian Peter Prevc, joka liiteli komeasti 140 metriin.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33559/race=3909/index.html