Uutisen päiväys

9.1.2015← Takaisin

Suomalaishyppääjien sukset katosivat lentokentällä, vain Jarkko Määttä pääsi hyppäämään karsinnan

  Sebastian Klingan ja Ville Larinnon päivä kului muiden hyppyjä katsellessa, sillä suksien puute esti hyppäämisen. Jarkko Määttä selvitti tiensä varsinaiseen kilpailuun 180 metrin hypyllä.

  Suomen mäkijoukkueen kohdalle ei tällä kaudella tunnu osuvan edes tuurikaan. Tänään Itävallan Kulmissa hypätyn lentomäen karsintakilpailun lähtölavalle pääsi lopulta vain yksi suomalainen, Jarkko Määttä, joka selvitti karsinnan komealla 180 metrin hypyllä. Positiivisuudestaan tuttu hyppääjä itse oli tuntumaan ja ison mäen meininkiin tyytyväinen.

  "Korkealta lähtee kun hyppyyn lähdetään. Loppulento tulee nätisti. Lähdetään parantamaan tulosta", kommentoi Määttä.

  Sebastian Klinga ja Ville Larinto jäivät katselemaan muiden hyppäämistä. Miesten sukset katosivat lentokentällä. Larinnolle yritettiin kasata varasuksia, mutta tuo ei onnistunut, Klinga ei hyppää kuin omilla suksillaan.

  "Olo on vähän sellainen, että tämä tästä nyt vielä puuttui että sukset katoavat. Aika selvää tietysti on, että ei tässä kauhean positiivinen meininki ole vaikka kuinka tsemppaisi. Toivon mukaan poikien sukset löytyvät ennen kuin kilpailuviikonloppu on ohitse, tai muuten tästä tulee vähän sellainen turistireissu Villen ja Sebastianin osalta", kommentoi päävalmentaja Jani Klinga.

  Päävalmentaja Klingan mukaan on realistinen tavoite, että Määtältä nähdään viikonlopun aikana vielä 200 metrin ylittävä siivu.