15.12.2018← Takaisin

Aallon tasaiset hypyt jatkuvat, Engelbergissä 15:s - Kykkänen ja Rautionaho pisteille naisissa

Antti Aalto jatkoi tasaisia otteitaan Sveitsin Engelbergin mäkikilpailussa. Aalto hyppäsi 15:nneksi ja vahvisti asemiaan maailmancupissa.

Antti Aalto piti jälleen tasonsa kahden viikon kilpailutauon jälkeen ja hyppäsi Engelbergin viikonlopun ensimmäisessä kilpailussa 15:nneksi. Aallon hypyt kantoivat 126,5 ja 135 metriä.

"Tänään oli ihan kelpo kisa. Harjoituksissa en päässyt ihan omalle tasolle, sikäli olen tyytyväinen tuohon kilpailuun, että pystyin parantamaan harjoituksista", kertoi Aalto.

Vaikka mäkeen "sisälle pääsy" vaati useamman hypyn, ei Aalto näe mäessä erikoisuuksia.

"Samaan muottiin on rakennettu kuin kaikki muutkin mäet", kuittasi Aalto.

Aalto keräsi kilpailussa 278,4 pistettä, kun ensimmäiseen maailmancupin voittoonsa hypännyt Saksan Karl Geiger kokosi 302 pistettä. Aalto jatkaa maailmancupissa 13:ntena 114 pisteellään.

Suomen joukkueen urheilijakiintiö nousee maailmancupin toiselle periodille kolmeen urheilijaan. Niin sanotun perusquotan ollessa kaksi urheilijaa, takaa Aallon nousu maailmanrankingissä 55 parhaan joukkoon Suomelle yhden lisäpaikan. Seuraava periodi alkaa Keski-Euroopan mäkiviikolta ennen vuoden vaihdetta.

Maailmancup jatkuu sunnuntaina klo 13:45 toisen osakilpailun karsinnalla. Aallon lisäksi kilpailussa on mukana Jarkko Määttä

Aallon kommentit

Julia Kykkänen maailmancupin pisteille Premanonissa

Naisten mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Ranskan Premanonissa. Eilisestä karsinnasta kilpailuun hyppäsi Julia KykkänenJulia Tervahartiala karsiutui kilpailusta.

Julia Kykkänen hyppäsi ensimmäisellä kilpailukierroksella 75,5 metrin hypyllään sijalle 30, mutta paransi hyppyään toiselle kierrokselle ja sijoittui lopulta sijalle 27.

”Pistetili avattu. Ensimmäinen hyppy ei ollut ihan sellainen, kuin olisi voinut olla. Se jäi vähän voimattomaksi. Toisella kierroksella, kun vähän rentoutui, niin alkoi toimimaan normaalisti”, kommentoi Kykkänen.

”Kauden ensimmäiset pisteet ovat tietenkin positiivinen asia, mutta vieläkin kilpailuhyppäämisen kanssa oli haasteita. Ensimmäinen kilpailuveto oli aika jäykkä ja paljon ylimääräistä puristusta. Toisella kierroksella hyppääminen oli ihan erilaista. Sellaista, kun harjoituksissa on ollut viime aikoina. Toivotaan, että Julia saisi tuosta kiinni ja rutkasti lisää itseluottamusta”, kommentoi valmentaja Toni Nieminen.

Kykkäsen kommentit

Jenny Rautionaho avasi kansainvälisen kilpailukauden vahvasti Continental Cupissa

Naisten Continental Cupin parissa kilpailtiin eilen ja tänään Notoddenissa. Jenny Rautionaho hyppäsi koko viikonlopun vahvasti ja saavutti uran parhaan sijoituksensa. Rautionaho hyppäsi eilisessä kilpailussa kuudenneksi ja tänään seitsemänneksi.

"Lähdin pisteitä hakemaan ja ylitin kyllä omat odotukset. Eilen oman uran paras sijoitus Continental Cupissa ja tänäänkin seitsemäs. Sain oman tasoiset hypyt, kisoissa tuli reissun parhaat hypyt. Positiivinen viikonloppu, tästä on hyvä jatkaa muihin kisoihin joulun jälkeen”, kertasi tyytyväinen Rautionaho.

Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustava Rautionaho oli pitkään sivussa hyppäämisestä ja kilpailuista polvivamman vuoksi.