Uutisen päiväys

16.8.2012← Takaisin

Mäkihyppääjien kesäGP: Courchevel, Hinterzarten ja Hakuba

  Suomen maajoukkue edusti Courchevelin kesä GP:lla sekä naisten että miesten henkilökohtaisissa sarjoissa että ensimmäistä kertaa myös sekajoukkueena. Sekajoukkueen muodostivat Julia Kykkänen, OH,  Tanja Kaverinen, PHS, Olli Muotka, LHS  ja Sami Niemi, LHS. Julia Kykkänen sijoittui hienosti sijalle 13. Kesä GP:n ensimmäisessä kilpailussaan.

  Courchevelin GP:n jälkeen mäkijoukkue katsoi parhaaksi käyttää mahdollisuuden hyväksi jäädä samalla reissulla Courcheveliin harjoittelemaan, eikä osallistua Hinterin kisaan, kuten alunperin oli suunnitelmissa. "Näimme yhdessä parhaaksi mieluummin jäädä Ranskan loistaviin olosuhteisiin harjoittelemaan kuin harjoituskauden tuloskunnon pohjalta jatkaa GP:ta suoraan Hinterzartenissa. On tärkeää saada yhteisiä maajoukkueharjoituspäiviä nykyistä enemmän taakse ja kilpailla vasta sitten kun taso on tarpeeksi korkea"  Kertoi maajoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä tunnelmia Ranskan osakilpailun jälkeen.

  Päävalmentaja Niemelä mukaan Janne Happonen, Anssi Koivuranta ja Ville Larinto jatkavat kotiharjoittelua Suomessa; fysiikan ja tekniikan harjoittelua sekä uusiin sääntöihin optimointia. Larinto ja Happonen ovat aloittaneet hyvin kesän ja päässeet pitkästä aikaa harjoituskauden työhön kiinni, mutta kumpikin tarvitsee edelleen aikaa fysiikan saattamiseksi tasolle, jossa se oli ennen loukkaantumisia.

  Hinterzartenissa on mukana hyppäämässä Suomen naisten joukkue, Kykkänen-Kaverinen, valmentajanaan Kimmo Kykkänen. Hinterzartenin GP käydään 18.-19.8, jonka jälkeen on vuorossa Japanin Hakuba, 25.-26.8, jonne Suomen maajoukkue suuntaa kahden urheilijan voimin. Joukkueessa hyppäävät tuolloin Olli Muotka ja Mika Kulmala, LHS.

  Tuloksia Courchevelista:

  Mixed team, joukkuekisa: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=JP&raceid=3528
  Naiset, HS96: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=JP&raceid=3529
  Miehet, HS132: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=JP&raceid=3530