Uutisen päiväys

25.2.2013← Takaisin

Yhdistetyn nuoret tarvitsevat lisää kilpailuja

  Yhdisteyn Lidl-ryhmäläisten kilpailukausi on menossa ja ryhmään kuuluvat nuoret ovat pärjänneet hyvin kisoissaan.  Ryhmän jäseniä löytyy kaikista nyt käydyistä kotimaisista kilpailuista viiden parhaan joukosta ja myös voittoja on tullut. Juha Viholaisen ja Antti Kuisman mielestä nuorille tarvittaisiin kuitenkin lisää kilpailuja kauden aikana.

  Yhdistetyn nuoret kilpailevat nykyään kauden aikana 5-12 kilpailua. Valmentajat haluaisivat, että kilpailuja lisättäisiin nuorille.

  - Teemme paljon töitä nuorten kehittämiseksi, mutta mielestäni junioreilla on liian vähän kilpailuja Suomessa ja etenkin kansainväliset kontaktit puuttuvat täysin, miettii Kuisma. Mielestäni kilpailuja pitäisi olla joulukuusta huhtikuuhun parin viikon välein ja tämä ei nykyisellään toteudu.

  [caption id="attachment_4319" align="alignright" width="300" caption="Vanhempien tuki on nuorille tärkeää, niinpä monet vanhemmat ovat mukana myös kilpailuissa."][/caption]

  - Kansainvälisten kontaktien eteen olemme tehneet töitä ja suunnitelmia yhteistyöstä on ollut muun muassa norjalaisten, slovenialaisten, kanadalaisten ja ukrainalaisen kanssa. Ensimmäinen kontakti saataneen jo tällä kaudella, kun norjalaiset saapuvat Kuopioon Hopeasompa-loppukilpailuihin, iloitsee Kuisma.

  Yhteydenpito kilpailukaudella verkkaista

  Kilpailukauden aikana nuoret harjoittelevat ja valmentautuvat kisoihin kotonaan omien valmentajiensa kanssa. Kun leirejä ei ole ollut kilpailukaudella valmentajat seuraavat poikien etenemistä käymällä kilpailuissa, tutkimalla tuloksia ja poikien harjoituspäiväkirjojen avulla.

  - Alussa harjoituspäiväkirjojen täyttäminen oli vähän vajavaista, mutta talvea kohden se parantui. Etenkään omia tuntemuksia, loikkien määriä, harjoitusten kestoja ja sykkeitä jäi puuttumaan, myös venyttelyjen ja lihashuollon tekemistä, kertoo Juha Viholainen.  Positiivisena hän näkee sen, että jos pojilla on ollut ongelmia, he ovat kääntyneet valmentajien puoleen ja ne on pyritty sitä kautta ratkaisemaan.

  Harjoituspäiväkirjojen teon valvonnassa vanhemmilla on iso rooli, sillä valmentajat ovat ryhmäläisten kanssa tekemisissä leirien välillä harvakseen. Antti Kuisma ei ole juurikaan päässyt tapaamaan kilpailukauden aikana vanhempia, mutta hän toivoo jatkossa heidän kanssaan enemmän kontakteja.

  - Yhteistyö vanhempien kanssa on sujunut aina moitteettomasti ja uskon, että sama suuntaus jatkuu. Ensi kaudelle on suunnitteilla yksi leiri myös kilpailukaudelle niin, että se tukee kilpailutoimintaa ja saadaan hyvä treenijakso keskelle kisakautta, kertoo Kuisma.

  Kisat jatkuvat ja kevään kuluessa Lidl-ryhmäläisiltä odotellaan edelleen hyviä tuloksia ja vielä on edessä myös yksi leiri ennen kesää.

  [caption id="attachment_4320" align="alignright" width="300" caption="Atte, Wille ja Vili, kavereita leireillä, kavereita kisoissa. (Kuva Harjavallasta)"][/caption]

  - Huhtikuun alussa pääsemme taas leirille, siellä painopiste on hiihtämisessä ja oheisharjoittelussa, hyppäämistä unohtamatta, iloitsee Kuisma.

  Teksti ja kuvat: Terttu Karhumaa