13.3.2011← Takaisin

Ammann valloitti Salpausselän, Hautamäki kymmenes

Matti Hautamäki oli parhaana suomalaisena kymmenes Salpausselällä. Myös Jarkko Määtän onnistui avata maailmancupin pistetilinsä. Voittoon liiteli Sveitsin Simon Ammann.

[caption id="attachment_732" align="alignleft" width="100" caption="Matti Hautamäki"][/caption]

Salpausselän kisat päättyivät suurmäen kilpailuun. HS 130-mäen valloitti viime vuoden tapaan Sveitsin Simon Ammann 4,5 pisteen erolla ennen Itävallan Andreas Kofleria. Kolmas oli Saksan Severin Freund.

Päivän suomalaisonnistuja oli jälleen Matti Hautamäki, jonka hypyt kantoivat 125 ja 124,5 metriin. Hautamäki oli avauskierroksen jälkeen seitsemäntenä, mutta joutui taipumaan muutaman sijan ja oli lopputuloksissa kymmenes.

”Hyvää keskitasoa, ei niitä tarvitse hävetä. Kovia jätkiä on edellä kymmenkunta, ei niille mahda mitään. Paremmista maailmancupsijoituksista oli tarkoitus taistella. Planicaan kädet pystyyn -mentaliteetilla”, tuumasi Hautamäki kilpailun jälkeen.

”Kovatasoinen kilpailu. Marginaaliset asiat ratkaisivat tänään. Matilla oli toisella yritystä palkintopallille ja pienestä oli kiinni. Osallaan syynä viimeisen silauksen puuttumiseen oli, että harmittavasti toisella kierroksella hypyllä oli alkulennossa vastatuulta, mutta lennon loppuosassa takatuulta. Kummun jälkeen suksen paine hieman hävisi ja viimeiset metrit jäi saavuttamatta”, analysoi päävalmentaja Pekka Niemelä.

Myös Jarkko Määttä onnistui nappaamaan ensimmäisen maailmancupin pisteensä. 16-vuotias mäkilupaus oli 27. sijalla hypättyään ensimmäisellään 117 metriä. Toisen kierroksen 116,5 metrin kaari sen sijaan päättyi kaatumiseen siteen auettua ja Määttä oli lopulta 30:s.

”Harmittaa kaatuminen, mutta tulipahan piste. Vähänhän siinä säikähti, kun yhtäkkiä toinen suksi lähti alta. Hyvä kokemus”, summasi Määttä viikonlopun annin.

”Mies voi hyvin. Ei kolhuja, joten tuosta on hyvä jatkaa kohti ensi talvea. Lupaava nuori mies kaikin puolin ja hyvä kilpailija”, kehui Niemelä.

Janne Ahosen uran viimeinen kilpailu jäi yhden kierroksen mittaiseksi, kun 117 metrin hyppy toi sijan 34. Anssi Koivuranta hyppäsi 116,5 metriin ja oli 32:s. Kalle Keiturin hyppy kantoi 114 metriin ja hän oli 39:s. Olli Muotka hyppäsi 114,5 metriin ja oli 41:s.

Mäkihypyn maailmancup huipentuu ensi viikonloppuna Planican lentomäessä, jossa hypätään 18.-20.3. kolme kilpailua.