Uutisen päiväys

31.12.2012← Takaisin

Asikainen mukana uudenvuoden kisassa

  Maanantaina Keski-Euroopan mäkiviikko jatkui Garmisch-Partenkirchenin osakilpailulla. Suomalaisten karsintapäivä HS140-mäessä ei sujunut parhaimmalla tavalla. Ainoastaan Lauri Asikainen piti yllä omaa tasoaan ja hyppäsi itsensä mukaan tiistain kisaan.

  Asikaisen hyppy kantoi 125,5 metriä ja karsinnassa hän sijoittui 14:nneksi.

  Huomenna Asikainen saa vastaansa Puolan Stefan Hulan.

  “Puolalaiset ovat osoittaneet olevansa yllätysvalmiita, mutta Hulan on kyllä voitettavissa. Huomisesta uudenvuoden kisasta otetaan kaikki irti”, kommentoi päävalmentaja Pekka Niemelä.

  Karsinnan voitti 134,5 metrin hypyllä Slovenian Jaka Hvala. Toinen oli Puolan Kamil Stoch 130,5 metriä kantaneella hypyllä. Kolmas sija meni Venäjän Dimitry Vassilieville.

  Maanantain pisimmän hypyn karsinnan jälkeen leiskautti Itävallan Gregor Schlierenzauer. Hyppy kantoi 138 metriä. Mäkiviikkoa johtava Norjan Anders Jacobsen hyppäsi 135 metriä kantavan hypyn.

  Muut suomalaiset Ville Larinto, Olli Muotka ja Sami Niemi karsiutuivat huomisen kisasta. Larinnon hyppy kantoi 117,5 metriä ja toi sijan 46. Sami Niemen päivän tulos oli 116 metriä ja 55. sija. Muotkan 113,5 metrin hyppy riitti 54. sijaan. Karsintakierrokselta eteenpäin selviytyvät 40 parasta sekä maailmancupin kärkikymmenikkö.

  Maanantain karsinnan jälkeen Ville Larinto, Olli Muotka ja Sami Niemi keskeyttävät mäkiviikon ja palaavat Suomeen harjoittelemaan.

  Yhdessä urheilijoiden, henkilökohtaisten valmentajien ja maajoukkueen valmennuksen kanssa tehdyn päätöksen tavoitteena on taata urheilijoille parempi loppukausi.

  “Muotkan ja Niemen tekniikkataso ei tällä hetkellä riitä, jotta miehet saisivat tarvittavaa kisamenestystä. Suomessa vuorossa on hyppäämistä ja materiaalitsekkausta”, kommentoi Niemelä.

  “Larinnon potentiaali on tullut takaisin 2 vuoden takaa. Ja fyysiseltä osaamiseltaan Ville on maailman huippua, mutta tällä hetkellä ilmalennon aikana hän menettää kymmenen metriä oikean suksen laahaamisen takia.”

  Uudenvuoden mäkikisa käydään tiistaina kello 15:00 alkaen.