Uutisen päiväys

25.1.2014← Takaisin

MÄKIHYPPY: Forsström liiteli 24:nneksi Planicassa

  Naisten mäkihypyn maailmancupin kilpailu siirrettiin Planicaan Ljubnon huonojen olojen vuoksi. Suomesta kilpailussa mukana oli Lahden Hiihtoseuran Susanna Forsström, joka hyppäsi 24:nneksi.

  Perjantain harjoitukset jouduttiin perumaan kovan lumisateen vuoksi. Lauantaina hypättiin yksi harjoitus, jossa Forsströmiltä hajosi side. Slovenian ja Venäjän joukkueiden avustuksella hän ehti koekierrokselle ja kilpailuun.

  "Hyvän hypyn sain ensimmäiselle kierrokselle, vaikka siteen hajoaminen tekikin siitä hieman mielenkiintoista. Side, jonka sain oli erilainen kuin omani, mutta toimi hyvin", Forsström kertoi.

  "Toinenkin kierros oli semmoista perustekemistä. Vähän se taisi mennä nokan ohi ja mäki oli aika tyhjä. Huomiseen kisaan lähden taas hyppäämään rennosti, katsotaan mihin se riittää. Näyttää kyllä riittävän hyvin", Forsström jutteli tyytyväisenä.

  Valmentaja Heli Pomell oli Forsströmin suorituksiin tyytyväinen.

  "Kisa oli tosi tasainen ja (Sara) Takanashikin kohtasi voittajansa. Susanna hyppää nyt hyvin ja parantaa koko ajan. Viime kesästä on tapahtunut tosi paljon, kehitys on huimaa. Pientä hiomista on vielä tekniikan kanssa, mutta hyvää tekemistä", Pomell kommentoi.

  Kilpailun voitti Itävallan Daniela Iraschko-Stolz ennen maailmancupia johtavaa Japanin Sara Takanashia. Kolmas oli Saksan Carina Vogt.

  Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33478/race=3838/index.html

  Huomenna sunnuntaina hypätään toinen maailmancupin kilpailu Planicassa. Kilpailu alkaa klo 15.00 Suomen aikaa. Aikataulut, liveseuranta ja tulokset http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33478/race=3839/index.html