Uutisen päiväys

12.3.2013← Takaisin

Puijon karsinnassa kaksi kuudesta tiistain kisaan

  Kuopion Puijolla hypättiin maanantaina maailmancupin karsintakilpailu.  HS127-mäen karsintaan Suomelta osallistui yhteensä kuusi hyppääjää. Tiensä tiistain kilpailuun selvittivät maajoukkueen Ville Larinto ja Lauri Asikainen.

  Molempien miesten hypyt kantoivat 115 metriä ja toivat heille pisteet 102,4. Karsinnassa Larinto ja Asikainen sijoittuivat jaetulle 35. sijalle.

  Sami Heiskanen oli 42., Olli Muotka 50., Mika Kulmala 53. ja Sami Niemi 54.

  Karsintakilpailun paras oli tänään Slovenian Peter Prevc. Slovenialaisen hyppy kantoi 128,5 metriä.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=JP&raceid=3614

  Suomalaisten kommentit karsinnan jälkeen:

  Ville Larinto
  ”Ei ihan jatkunut se mihin Lahden iltamäessä jäätiin, mutta mukana kisassa. Todennäköisesti viimeinen maailmancup ja nyt hypätään sata lasissa loppuun asti.”

  Lauri Asikainen
  ”Harjoitusten toinen hyppy oli tämän päivän paras. Tässä viimeisessä pääsi asento painumaan vähän kasaan, mutta mukana kisassa ja se on pääasia.”

  Sami Heiskanen
  ”No hyppy oli ihan ok. Päivän parhaan tein harjoitusten ensimmäisessä hypyssä, jos kisaan riittäisi uskon että parempia hyppyjä olisi tulossa. Tässä on nyt reilun viikon tauko mäestä, kun joku oli sulkenut mäen.”

  Olli Muotka
  ”Huonosti meni. Suksiin päätettiin tehdä muutoksia, joiden ansiosta hypyn pitäisi teoriassa parantua. Riski valinta. Omalle  hyppytyylilleni se ei toiminut.”

  Mika Kulmala
  ”Tänään ei tullut hyvää hyppyä. Tekniikka hakee nokassa suuntaa ja meni yliyrittämiseksi. Nyt kohti treenejä ja SM-kisoja.”

  Sami Niemi
  ”Tämän päivän hypyt olivat aika lailla yliyrittämistä. Sama sävel oli jo harjoituksissa.”

  Varsinainen maailmancupin kilpailu käydään Puijolla tiistaina.