Uutisen päiväys

22.6.2011← Takaisin

Hannu Manninen päättää uransa yhdistetyssä

    Hannu Manninen päättää uransa yhdistetyssä Rovaniemeläinen 33-vuotias Hannu Manninen on tehnyt päätöksen lopettaa uransa yhdistetyn urheilijana.

    Hannu Manninen päättää uransa yhdistetyssä Rovaniemeläinen 33-vuotias Hannu Manninen on tehnyt päätöksen lopettaa uransa yhdistetyn urheilijana.

    Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustanut Hannu Manninen on ollut pitkän uransa ajan Suomen joukkueen vahva vastuunkantaja joukkuekisoissa ja suuren yleisön suosikki upeilla hiihdoillaan, ollen kilpakavereiden pahin takaa-ajaja, kisassa kuin kisassa. Manninen kilpaili 15-vuotiaana ensimmäiset aikuisten arvokisat Lillehammerin talviolympialaisissa 1994 ja päätti uransa keväällä 2008. Manninen teki yleisön ja joukkueen iloksi onnistuneen paluun vuoden tauon jälkeen olympiatalvikaudelle 2009-2010. Paluun jälkeiset kautensa 2009-10 ja 2010-11 Hannu Manninen kilpaili lentäjäopintojen ohella.

    Nyt kilpailukauden 2011-12 lähestyessä Manninen päätti lopettaa huippu-urheilijan uransa yhdistetyssä ja keskittyä talvella toisella lapsella kasvaneeseen perheeseensä ja työuraansa lentäjänä.
    - Aloitin kauteen valmistautumisen täysillä ja suunnitelmat valmennusjohdon kanssa olivat valmiina huippukauteen tähdäten. Tilannetta pohdittuani pienten lasten isänä ja työuran aloittamisen mahdollisuus valmistuttuani ovat hienoja asioita elämässäni, joiden totesin nyt olevan etusijalla, kertoo Manninen urheilu-uran päätöksen taustoista.