Uutisen päiväys

12.3.2018← Takaisin

Continental Cup päätökseen - kilpailusarja tärkeä ponnahduslauta nuorille urheilijoille

Yhdistetyn Continental Cupin kausi päättyi sunnuntaina Venäjän Nizhny Tagilissa. Kauden aikana kuusi suomalaista otti continental cupin pisteitä.

Kovatasoinen Continental Cup on etenkin nuorten urheilijoiden kannalta tärkeä ponnahduslauta uralla. Tällä kaudella Cupia onkin ahkerasti kiertänyt Suomen yhdistetyn nuorempi kaarti, jotka ovat onnistuneet keräämään kauden aikana Continental Cupin pisteitä ja ovat saaneet tärkeää kokemusta kovista kansainvälisistä kilpailuista.

Tällä kaudella kilpailusarjassa pisteille ylsivät Jussi Salo, Atte Korhonen ja nuoremmasta päästä olevat vuonna 2000 syntyneet Wille Karhumaa ja Atte Kettunen, Otto Niittykoski (-01) ja vasta 15-vuotias Waltteri Karhumaa. Wille Karhumaa, Atte Kettunen ja Atte Korhonen ovat saaneet kauden aikana vyölleen myös maailmancup-startteja ja Korhonen onnistui avaamaan pistetilinsä myös maailmancupissa.

Yhdistetyn Continental Cupin kauden päätöspisteet
Suomalaisten pisteet Continental Cupissa

Mäkihypyn Continental Cup päättyi pääosin suomalaisten osalta viime viikonloppuna Zakopanessa, Niko Löytäinen kilpailee vielä tulevana viikonloppuna Venäjän osakilpailuissa.

Kauden aikana pisteille ylsi kymmenen suomalaisurheilijaa, eniten pisteitä kertyi Andreas Alamommolle. Pisteitä kertyi niin kokeneemmille kuin myös mäkihypyn nuoremmille lupauksille. Pisteille sarjassa kauden aikana Alamommon lisäksi ylsivät Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen, Niko Kytösaho, Juho Ojala, Lauri Asikainen, Kalle Heikkinen, Frans Tähkävuori, Ville Larinto ja Niko Löytäinen.

Mäkihypyn Continental Cupin pisteet Zakopanen jälkeen
Suomalaisten Continental Cupin pisteet

Naisten Continental Cupissa kauden aikana kilpailivat Susanna Forsström ja Julia Tervahartiala, jotka molemmat onnistuivat keräämään pisteitä kilpailemissaan kilpailuissa.
Julia Tervahartiala kilpailu kauden ensimmäisissä Cupin osakilpailuissa Notoddenissa, joista tarttui mukaan hienot sijat 15 ja 14. Susanna Forsström kilpaili puolestaan Planicassa, jossa sijoitukset olivat 29:s ja 28:s. Molemmat urheilijat saivat kauden aikana kokemusta myös maailmancupin kilpailuista.

Naisten Continental Cupin tulokset
Suomalaisten Continental Cup pisteet