26.1.2018← Takaisin

Hirvonen paras Seefeldin Triplan ensimmäisessä kilpailussa

Yhdistetyn maajoukkueen viimeinen maailmancupin kisaviikonloppu ennen olympialaisia alkoi tänään perjantaina Itävallan Seefeldissä. Kolmen kilpailun ensimmäisessä kisassa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Eero Hirvonen, joka oli 13:s.

Useamman kerran kuluvalla kaudella palkintopallille nousseen Hirvosen suoritus oli miehelle itselleen pettymys. Kisaan ei osunut viikonlopun parasta hyppäämistä ja hyppy kantoi 99,5 metriä, jonka jälkeen mies oli sijalla 14.

”Ei todellakaan ollut mikään paras hyppy, aika myöhäselle jäi, ja muutenkin tekniikka vähän hajoo, kun tulee kiire, niin näkyy vähän mitassa. Oon mä huonompiakin kisahyppyjä aika paljon hypännyt tuosta mäestä, sinänsä viimevuoteen verrattuna tämä perjantain avaus”, käänsi Hirvonen kuitenkin posiitisen puolelle hyppyosuuttaan.

Harvemmin maailmancupissa hiihdettävällä viiden kilometrin kilpailulla, ei Hirvosen mukaan ole kovinkaan paljon tehtävissä. Seefeldin latuprofiilin helppous vaikuttaa myös ruuhkien syntymiseen, kun eroja ei synny.

”Vitosen kisa aikamoista ruuhkaa ja sähellystä. Ihan ok:lta tuntui hiihto, mutta ei siinä hirveästi viidellä kilometrillä ehdi tekemään. Uskoisin, että seuraavina päivinä on ladulla vähän enemmän tehtävissä”, jatkoi Hirvonen analyysiä hiihto-osuudestaan. Hirvosen aikaero kärkeen Triplassa on nyt minuutin verran.

Toiseksi paras suomalainen oli viime viikonloppuna Ranskassa kahdesti podiumille noussut Ilkka Herola, joka oli 22:s.

”Aika sanattomaksi vetää. Ei se isoista hommista ole kiinni (mäessä), se laskeminen oli ihan ok, mutta se jäi pikkusen myöhälle ja takatuuleen, kyllä se aika kovasti rankaisee. Mutta olisihan se ollut hyvällä hiiholla pelastettavissa jotenkin”,  ruoti erittäin pettynyt Herola.

Kilpailu sujui kaikenkaikkiaan alavireisesti nousukuntoisen Suomen joukkueen miehistöltä. Arttu Mäkiaho jatkaa Seefeldin triplaa sijalta 41, (2:28.4 kärjen takana) ja Leevi Mutru sijalta 44. (+2:33.7).

Huomenna lauantaina kilpaillaan niin sanottu maailmancupin normaalimatka yhdellä hypyllä ja kymmenen kilometrin hiihdolla. Kilpailu alkaa klo 11:45 hyppykierroksella HS109-mäestä.

Perjantain ja lauantain kilpailuista jaetaan puolet maailmancupin pisteistä, sunnuntaina voittaja saa 200 pistettä.