Uutisen päiväys

3.2.2019← Takaisin

Herola upeasti toinen Klingenthalissa

Norjan Jarl Magnus Riiber hiihti eilisen tapaan voittoon Klingenthalissa. Jännittävän kilpailun ratkaisu nähtiin, kun kolmikko Ilkka Herola, Riiber ja Fabian Riessle lähtivät Herolan johdolla muulta pääryhmältä karkuun hieman ennen maalia.

Herolan kiri ei aivan riittänyt vastaamaan maailmancupin johtajalle ja Herola taipui kilpailun kakkoseksi puolen sekunnin erolla Riiberiin. Riessle jäi kärjestä 0,7 sekuntia

 Eilisen kilpailun tapaan Herola ja Hirvonen pitivät kovinta vauhtia hiihto-osuudella. Herola teki hienon nousun ladulla ja nousi 7 kilometrin kohdalla mukaan kilpailun kärkitaisteluun.

– Oli tosi hieno päivä. Ei jäänyt paljon mitään hampaankoloon. Varakisassa oli hyvä hyppy ja tiesin, että on mulle sopiva keli ladulla. Oli ennen kisaa jo tiedossa, että on mahdollista tehdä hyvä sijotus. Kyllä se näiden vaikeiden aikojen jälkeen tuntuu tosi hienolle ja tästä on mukava jatkaa, Herola sanoi.


Suomalaiten hienoa panosta kilpailussa täydensi Eero Hirvonen, joka nousi jälleen mahtavalla hiihto-osuudella kilpailun sijalle 5. Hirvonen tuli maaliin 8,3 sekuntia päivän voittajalle jääneenä. Arttu Mäkiaho oli kilpailun 16:s ja Leevi Mutru30:s. Kisa käytiin kovassa lumisateessa joka tuotti vaikeuksia hiihto-osuudella useammallekkin urheilijalle. Mutru kaatui kilpailussa parikin kertaa sohjoisessa alamäessä, joka luonnollisesti pilasi Mutrun kilpailun.

– Se taisi olla paras viikonloppu meille sitten viime vuoden Klingenthalin viikonlopun. Tottakai hyvät fiilikset siitä. Kauden parhaat kisat henkilökohtasesti molemmissa kisoissa. Hiihto hyvällä tasolla. Eilen toiseksi nopein ja tänään nopein. Molempina päivinä takasin siihen podiumtaisteluun, tottakai siihen pitää olla tyytyväinen, Hirvonen totesi.

Tulokset
Suomalaisten kommentit SoundCloudissa

Kuva: Romina Eggert