Uutisen päiväys

18.3.2017← Takaisin

Ladulla häikäisseen Hirvosen vuoro onnistua maailmancupissa

Eero Hirvosen peräti neljänneksi nopein hiihto toi hienon kahdeksannen sijan yhdistetyn maailmancupin viimeistä edellisessä kisassa Saksan Schonachissa. Kilpailussa kaikki kolme suomalaista ylsivät maailmancupin pisteille.

Aamun mäkiosuuden jälkeen paras suomalainen oli sijalla 12 ollut Leevi Mutru. Suomalainen loikkasi profiililtaan nopean keulan HS106-mäessä 101,0 metriä. Muista sinivalkoisista Eero Hirvonen oli tuolloin 21:s ja Ilkka Herola 39:s.

"Aamulla en missään nimessä uskonut, että hyppääminen olisi mahdollista. Ajatus, että hypättäisiin, tuntui niin uskomattomalta, että osasin olla miettimättä kisatilannetta ja keskityin vain oman tekniikan säilyttämiseen", Mutru pohti.

Päivän parhaaksi suomalaiseksi urakoinut Hirvonen oli ilmiömäisen hienosti neljänneksi nopein ladulla.

"Tänään hiihto onnistui suunnitelmien mukaan, maltillinen alkuvauhti helpotti jaksamista raskaassa kelissä, varsinkin kun suksi pelitti loistavasti", Hirvonen taustoitti.

Hiihdossa Mutrun sijoitus tippui, mutta suomalainen ylsi silti pisteille oltuaan 30:s. Herola tuli Mutrun edellä maaliin 29:ntenä.

"Fyysisesti jaksamisessa ei ole ongelmaa, kunto on hyvä ja ladulla on tullut hyviä onnistumisia", Hirvonen iloitsi.

Lämpöasteissa hiihdetyn kisan ykkössijan nappasi tiukasti jo kohti viidettä peräkkäistä kokonaiscupin voittoa menevä Saksan Eric Frenzel. Itävallan Wilhelm Denifl oli kakkonen ja lopussa kaatunut, sekä toisena kokonaiskisassa 54 pisteen päässä maanmiehestään oleva Saksan Johannes Rydzek kolmas.

Suomalaisittain kokonaiskilpailun tilanne on kutkuttava ennen kauden 2016-2017 viimeistä koitosta, sillä Suomeen on tulossa peräti kaksi top-10-paikkaa. Upeasti suorittaneista urheilijoista Herola on maailmancupissa kahdeksantena ja Hirvonen yhdeksäntenä.

"Takana on toki pitkä kausi, mutta vielä on energiaa keskittyä viimeisiin kisoihin", läpilyöntikautta tekevä päivän paras suomalainen päätti.

Linkit:
Tulokset
Maailmancupin tilanne, 22/23 kisaa

KUVA: SHL / Teemu Moisio
Edit. klo 17.20: Lisätty Mutrun kommentti.