Uutisen päiväys

12.12.2015← Takaisin

Asikainen hyppäsi pisteille Venäjällä

Lauri Asikainen sijoittui Venäjällä mäkihypyn maailmancupin lauantain kisassa 29:nneksi. Suomen toinen edustaja Harri Olli ei läpäissyt perjantaina karsintaa.

Asikaisen ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi 118,5 metriä, jolla hän selvisi toiselle kierrokselle oltuaan 26:nnella sijalla.

"Ei ollut sellaista hyppäämistä, kun treeneissä on ollut. Aloin yrittämään liikaa, perustekeminen olisi riittänyt", Asikainen avasi.

"Ei kisassa tarvitse yrittää mitään ylimääräistä. Pitää hypätä suoritusta eikä tulosta".

Toisella kierroksella suomalainen loikkasi 107,0 metriä. Sijoitus putosi ensimmäiseen kierrokseen verrattuna hieman, kun lopputuloksissa Asikainen oli siis 29:s.

Kilpailun voiton vei Saksan Severin Freund, joka on maailmancupin kokonaistilanteen kärkimies. Kakkoseksi hyppäsi myös kokonaiskisassa toisena oleva Slovenian Peter Prevc, ja kolmanneksi Norjan Joachim Hauer. Asikainen löytyy kokonaistaulukosta 21:nneltä sijalta.

Nizhni Tagilin kilpailut päättyvät sunnuntaina toiseen HS134-mäen kisaan, jonka lisäksi ohjelmassa on myös karsinta. Asikaisen mukaan sunnuntaita varten ei tehdä mitään poppaskonsteja.

"Ei tässä syödä mitään käärmekeittoja. Koitetaan tehdä mahdollisimman rutiininmukainen kisapäivä, ja hotellilla otetaan hyvät yöunet".

Tällä kaudella suomalainen on ollut maailmancupissa kolmesti pisteillä, kun kisoja on päästy viemään läpi neljä.

"Hyvä, että pystyy olemaan säännöllisesti pistesijoilla. Joskus on ollut vaikeaa päästä karsinnasta läpi", suomalainen huomautti.

Tulokset