Uutisen päiväys

6.8.2016← Takaisin

Suomen mäkinuoret väläyttelivät osaamistaan

Suomen nuoret mäkihyppytähdet Andreas Alamommo ja Niko Kytösaho raivasivat tiensä viikonloppuna Einsiedelnissä hypättyyn kesä-GP -kiertueen neljänteen henkilökohtaiseen kisaan. Alamommo oli Sveitsissä 36:s, Kytösaho puolestaan tuli hylätyksi.

Suomalaisten osalta etenkin perjantaipäivä tarjosi upeita onnistumisia, sillä harjoituksissa Niko Kytösaho loikkasi HS117-mäestä komeasti 116,5 metriä.

"Treenit sujuivat hyvin, karsintaan tuli huono hyppy", Kytösaho kertoi perjantaisesta urakastaan.

Lauantain hylkäämisestä huolimatta nuorukainen näki viikonlopussa paljon positiivisia asioita.

"Kyllä tämä viikonloppu antoi paljon, näki missä oma taso menee maailmancupissa. Se antoi myös itseluottamusta jatkoon."

"Hyvää oli se, että sain heti siirrettyä hyppäämisen uuteen mäkeen, sekä se, että perushypyillä voisi pärjätä hyvinkin", Suomen mäkihypyn yksi suurlupauksista listasi.

Kytösahon lisäksi myös Andreas Alamommo oli tyytyväisen oloinen kisan tauottua, kakkoskierroksen paikan karkaamisesta huolimatta.

"Kesä ollaan treenattu kovaa, ja nyt oli hyvä paikka nähdä oma hyppäämisen taso. Pienestä oli kiinni, mutta tämä antoi hyvää potkua treenaamiseen, kun näki missä mennään."

Myös Alamommon itseluottamus on selkeästi nousussa.

"Itseluottamus on kasvanut alkukesän kisojen myötä, ja ei tullut yritettyä liikaa. Oma suoritus riittää, kun kaikki sattuu kohdalleen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin", 36:nneksi Sveitsissä loikannut suomalaislupaus pohti.

Sinivalkoisista Sveitsissä mukana oli myös Eetu Nousiainen, jonka tie nousi pystyyn karsinnassa perjantaina.

Sveitsissä nähtiin puolalaisjuhlat, sillä jo ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut, ja kokonaiskisan keulilla oleva Maciej Kot vei ykkössijan ennen maanmiestään Kamil Stochia neljän pisteen erolla. Itävallan Michael Hayböck ponnisti puolestaan kolmanneksi 1,1 pistettä kakkossijasta jääneenä.

Kesä-GP-kiertueen kausi jatkuu 27.-28. elokuuta Japanin Hakubassa.

Linkit:
Tulokset
Kiertueen kokonaistilanne

Kuvassa Andreas Alamommo. (SHL/Touho Häkkinen)