Uutisen päiväys

24.3.2017← Takaisin

Suomalaiset jäivät niukasti toiselta kierrokselta

Jarkko Määtän ja Ville Larinnon reilut 200-metriset hypyt sekä Antti Aallon 198,5-metrinen loikka eivät riittäneet toiselle kierrokselle perjantaina mäkihypyn maailmancupissa Slovenian Planicassa.

Planican lentomäessä hypätyssä kauden toiseksi viimeisessä maailmancupin henkilökohtaisessa kilpailussa Jarkko Määttä oli 200,5 metrin hypyllä ja pisteillä 176,2 parhaana suomalaisena 32:s

Ville Larinnon 201,5 metriä lentänyt hyppy toi 35:nnen sijan ja pisteet 175,4, Antti Aalto oli 36:s 198,5 metrin siivulla ja pisteillä 172,2. Suomalaisten päivä ei ollut missään nimessä katastrofaalinen, vaikka toisen kierroksen paikat jäivät perjantaina haaveeksi.

"Hypyt olivat hyviä, mutta en ymmärrä, miksi lähtölavaa nostettiin kuuden hyppääjän jälkeen ylemmäksi", päävalmentaja Andreas Mitter kummasteli viitaten kisan alun tapahtumiin.

Suomalaisista juurikin Aalto loikkasi kuudentena. Larinnon numero oli kolme ja Määtän seitsemän.

Lauantaina Planican ohjelmassa on maailmancup-kauden viimeinen joukkuemäki. Suomen joukkueessa henkilökohtaisen kisan urheilijoiden lisäksi on Lauri Asikainen, joka oli ainoa perjantain koitoksesta karsiutunut sinivalkoinen urheilija.

"Huomenna uusi päivä," Mitter tiivisti katsoen jo tulevaan. 

Planican hulppeassa mäkikeskuksessa ja keväisessä säässä hypätyssä HS225-mäen kisassa voiton vei itävaltalainen maailmanennätysmies Stefan Kraft. Saksan kaksikko Andreas Wellinger Markus Eisenbichler otti toisen ja kolmannen podium-paikan noin 10 ja 30 pistettä voittajaa perässä.

Kraft johtaa sekä maailmancupia että lentomäkicupia.

Linkit:
Kisan tulokset
Maailmancupin tilanne
Lentomäkicupin tilanne

Kuvassa Antti Aalto (Tadeusz Mieczynski)