Uutisen päiväys

8.3.2014← Takaisin

Yhdistetty: Herola hiihti neljänneksi Holmenkollenilla

  Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola hiihti tänään uransa parhaaseen maailmancupin sijoitukseen Oslon Holmenkollenilla. Herola oli päivän kisassa neljäs.

  Onnistuneesti mäkiosuudella hypännyt Herola lähti ladulle toisena yhdessä Saksan Johannes Rydzekin kanssa. Eroa ensimmäisenä ladulle lähteneeseen Ranskan Francois Braudiin oli vain 12 sekuntia.

  Hiihto-osuudella Herola hiihti vahvasti yhdessä Braudin ja Rydzekin kanssa. Suomalainen johti kisaa vielä viimeisten kahden ja puolen kilometrin kohdalla, mutta Norjan Magnus Moan hiihti vahvasti ja otti kärki kolmikon kiinni.

  Herola yritti taistella hienosti mukana, kun Moanin ja Rydzekin karkasivat, mutta kärjessä tehdyn työn takia hän joutui taipumaan. Loppusuoralla Herola taisteli kolmannesta sijasta Braudin kanssa. Ranskalaisella oli tällä kertaa enemmän voimia ja Herola ylitti maaliviivan neljäntenä.

  "Ihan hyvä fiilis; tänään oli ihan mukava hävitä tuo loppukiri. Ei ihan niin paljon harmita kuin yleensä, jos häviää neljännen sijan. Kauden paras kisa kokonaisuutena. Tosi hyvä hyppy ja omatasoinen hiihto. Valitettavasti se ei tuon parempaa riittänyt. Ei riittänyt loppukiriin voimia, mutta ollaan tyytyväisiä nyt tähän", kommentoi Herola kisan jälkeen.

  Voiton kisassa lopulta vei Johannes Rydzek 0,6 sekunnin erolla Norjan Magnus Moaniin.

  Toinen suomalainen Jussi Salo oli tänään 46:s.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33492/race=1713/index.html

  Kuuntele Ilkan kommentit kisan jälkeen: https://soundcloud.com/sourcecloud/ilkka-herola-8-3-2014-oslo