Uutisen päiväys

29.12.2014← Takaisin

Asikainen 11:nneksi mäkiviikon avauskisassa Oberstdorfissa

Keski-Euroopan mäkiviikon avauskisa Oberstdorfissa siirtyi olosuhteiden takia sunnuntailta maanantaille. Suomalaisurheilijoiden parhaasta suorituksesta vastasi Lauri Asikainen, joka sijoittui kisassa 11:nneksi.

Lauri Asikainen hyppäsi 131,0 metriä ja pisteet 131,3 ja voitti parikisassa Saksan Marinus Krausin niukalla 0,6 pisteen erolla.  ”Hypyt oli melkein onnistuneita tänään. Ekassa oli lentoon siirtyminen vaikeata ja jäin vähän kyydistä. Ja sitten se oli tosi vaikea tulla alas, kun hyppy oli takapainossa eikä alastulokaan onnistunut”, Asikainen kommentoi avaushyppyään, joka riitti ensimmäisen kierroksen seitsemänteen sijaan. Toisella kierroksella Asikainen hyppäsi 125-metrisen vaikeisiin olosuhteisiin ja sijoittui kokonaispistein 258,6 mäkiviikon avauskisassa 11:nneksi. ”Toinen hyppy oli teknisesti paljon parempi: lantion liike oli selvästi parempi, mutta oli auttamatta myöhässä.  Tulos oli hyvä, siitä ei pääse mihinkään, mutta suoritukset eivät olleet hyviä, jos pelkästään niitä kattoo.”

”Laurin osalta hyvät suoritukset ja hyvä tulos. Vähän ois ollut parempaakin tarjolla, nyt on pienestä kiinni, että ois sijoitukset vieläkin parempia. Nyt on hyvä positiivinen meininki. Kyllä oli suhteellisen haastaviin olosuhteisiin positiivinen mäkiviikon avaus. Lunta tuli todella paljon ja tuulikin vähän pyöri, mutta Laurilla on hyvät asetelmat koko mäkiviikkoa ajatellen. Ei siellä ollut helppoa tänään monilla niin sanotusti vakiintuneillakaan huippunimillä, piti hypätä pirun hyvin, että oli kymppisakissa. Laurilla on löytynyt hyvä suoritusvarmuus kisoihin, ei haittaa, vaikka ei koekierroksella onnistuisikaan, pystyy kasaamaan kisaan itsensä”, päävalmentaja Jani Klinga kertoo.

Suoritusvarmuuden lisääntymisen kisoissa on huomannut urheilija itsekin: ”Kyllä alkaa pikkuhiljaa löytymään, ettei tarvitse ajatella, että nyt pitää jotenkin ylisuoriutua, että pääsee toiselle kierrokselle, kun joskus on ollut sellainenkin tilanne. Kyllähän niillä, ketkä jatkuvasti viidentoista ja kymmenen kärkeen hyppäävät, niin on varmasti varmuus kohdillaan.”

”Ihan ok asetelmat mäkiviikolla, kun olen kärkkymässä kymppisakkiin. Hyvillä fiiliksillä lähden seuraavaan kisaan”, Asikainen kommentoi.U

Itävaltalaiset Stefan Kraft ja Michael Hayboeck ottivat kaksoisvoiton Keski-Euroopan mäkiviikon avauksessa, kolmanneksi hyppäsi Slovenian Peter Prevc.

Toisella kierroksella nähtiin ainoastaan yksi suomalaishyppääjä, kun Anssi Koivuranta ja Jarkko Määttä karsiutuivat hävittyään parikilpailussa. Hyppyjen pisteet eivät myöskään riittäneet jatkoon Lucky Loserina.

”Kun ei kulje, niin ei kulje. Sitten kun kulkee, niin sitten kulkee”, 36:nneksi sijoittunut Koivuranta kommentoi.

”Ponnistuksen aikana sulin yläkropasta ja siitä ei sitten voi tehdä kuin kaikki loput asiat väärin hypyssä. Jatketaan rennoin mielin sinne minne nenä näyttää ja sinne minne tuuli kuljettaa”, Määttä runoili kisan jälkeen.  Määttä sijoittui Oberstdorfissa 46:nneksi.

Tulokset