Uutisen päiväys

9.9.2017← Takaisin

Kykkänen liiteli podiumille Tsaikovskin kesä-GP:llä

Julia Kykkänen näytti noususuhdanteista kisakuntoaan Venäjän kesä-GP-kilpailussa Tsaikovskissa. Eilen karsinnassa kolmanneksi hypännyt lahtelainen oli tänään varsinaisen kilpailun toinen.

Julia Kykkänen on hyvässä vireessä, kun mäkihypyn kesä-GP:n viimeiset kisat käydään Venäjän Tsaikovskissa. Lauantain kilpailussa Kykkänen hyppäsi 93 ja 95 metriset hypyt ja keräsi 215.3 pistettä.

”Aika lailla kaikki oli kohillaan eilisen karsinta- ja päivän kisahypyissä. Ja nyt siis sain kisaankin kaksi hyvää hyppyä. Eilen treenissä oli vielä hakemista asennon kanssa”, tuumaili Julia Kykkänen.

Hyppyvire löytyi jälleen Vuokatista. Vaaran mäki remontoitiin kesän aikana ja Kykkänen kävi hakemassa hyppytuntuman uudesta HS100-mäestä.

”Vuokatin mäestä kun hyppää hyvin, niin pystyy hyppäämään muuallakin. Niin se ainakin itsellä on aina ollut. Se on tuttu mäki, ja siitä löytyy aina oikea rytmi hyppyyn”, jatkoi Kykkänen. 

Kesän aikana on myös keskitytty enemmän loikkaharjoituksiin sekä keskivartaloa vahvistavaan harjoitteluun. Ajatuksia on tuuletettu työmaalla, perinteisellä raksalla. 

”Ehkä se on ihan hyvä, että olin välillä töissä. Hyppääminen ei pyörinyt liikaa ajatuksissa,” lopetti vielä huomiseen ja viimeiseen kesä-GP-kisaan valmistautuva Kykkänen.

Kilpailun voittoon liiteli omaa luokkaansa oleva Japanin Sara Takanashi pistein 246.3. Kykkäsen taakse kolmanneksi hyppäsi Venäjän Irina Avvakumova, joka keräsi pisteitä 212.4.

Kesä-GP loppuu naisten osalta huomenna Tsaikovskin toiseen osakilpailuun. Ennen viimeistä osakilpailua sarjaa johtaa Takanashi 280 pisteellä ennen maannaistaan Yki Itoa (220). Julia Kykkänen on kuudentena 127 pisteellään.  

 

Tulokset, kesä-GP, Tsaikovski 9.9.2017 

Kesä-GP:n tilanne ennen viimeistä osakilpailua