Uutisen päiväys

1.12.2018← Takaisin

Aallolta jälleen onnistuminen, 12. sija Venäjän osakilpailussa

Antti Aalto avasi Venäjän osakilpailuviikonlopun erinomaisella karsinnalla hypäten viidenneksi 130 metrin hypyllä. Myös lauantainen koekierros oli hyvä. Kilpailun ensimmäinen kierros ja 121,5 metriä ei kuitenkaan ollut Aallon omaa rentoa hyppäämistä.

”Ensimmäinen kierros oli vähän jäykänlainen suoritus, mutta ei sekään kaukana ollut hyvästä hyppäämisestä, eikä kelikään ollut paras mahollinen”, kertoi Aalto. 

Aalto lähti toisen kierroksen hyppyyn sijalta 28. Alkukauden tuttu rento vire löytyi ja Aalto hyppäsi toisen kierroksen toiseksi pisimmän hypyn, joka kantoi 132 metriä.

”Kaikki hypyt olivat suht hyviä täällä. Mäki kuin mäki maistuu nyt, enkä näe, että sillä on mitään väliä”, mietti Aalto. 

Aalto nosti sijoitustaan reippaasti ja oli kilpailun 12. Maailmancupissa Antti Aallon sijoitus on 14:s. Jarkko Määtän hyvä karsinta- ja harjoitusvire ei jatkunut kilpailussa, vaan Määttä karsiutui toiselta kierrokselta ollen 49:s hypäten myös heikkoon olosuhteeseen.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu huomenna sunnuntaina toisella osakilpailulla. Karsinta alkaa klo 15:30 Suomen aikaa. Kilpailu hypätään klo 17:00 alkaen.

Antti Aallon kommentit

Tulokset
Maailmancupin tilanne