Uutisen päiväys

4.2.2017← Takaisin

Kykkänen kauden toiseksi parhaaseen sijaan

Otteitaan tasaisen hyvin parantava Julia Kykkänen hyppäsi mäkihypyn naisten maailmancupissa Itävallan Hinzenbachissa lauantaina 16:nneksi. Suomalaisleirissä tunnelmat vaikuttivat olevan kisan jälkeen hyvät.

Julia Kykkäsen hypyt lensivät Hinzenbachin HS94-mäestä tasaisesti 79,5 ja 80,0 metriä. Yhteispisteet 199,0 oikeuttivat kauden 13:nnessa kilpailussa siis 16:nteen sijaan.

"Taas pikkaisen parempi kuin viime viikonloppu. Tällä hetkellä varmaan tasaisuus (on vahvuus), nyt on saanut tunteen. Vaikka ei nuokaan ihan niin rentoja olleet, kuin mitä parhaat hypyt ovat täällä olleet", Kykkänen pohti.

Suomalaisurheilija on ottanut haastavan tammikuun jälkeen askelia taas parempaan päin. Kokonaistilanteessa 24:ntenä oleva Kykkänen on nyt kolmen kisan mittaisessa pisteputkessa.

"Ei se sormia napsauttamalla tapahdu sen jälkeen, mitä se oli, mutta ihan tasaiset hypyt. Toinen oli parempi kuin ensimmäinen."

"Pikkuhiljaa, pikkuisia askeleita eteenpäin. Pirun hyvät fiilikset", päävalmentaja Kimmo Kykkänen komppasi.

Lauantain kisan voiton vei maailmancupin kärkinimi, Japanin Sara Takanashi. Saksalaiskaksikko Katharina Althaus - Carina Vogt valtasi muut podium-paikat.

Naisten maailmancupin kautta on jäljellä viiden kilpailun verran. Seuraava kisa hypätään sunnuntaina jälleen Hinzenbachin mäessä.

Linkit:
Tulokset
Maailmancupin tilanne