Uutisen päiväys

23.1.2013← Takaisin

Ilkka Herola komeasti neljänneksi nuorten MM-yhdistetyssä

  Siilinjärveläinen Ilkka Herola nousi vahvalla hiihdolla neljänneksi nuorten MM-kilpailuiden yhdistetyssä. Pronssimitali jäi lopulta vain 3,8 sekunnin päähän. Voiton vieneelle Manuel Faisstille Herola hävisi 23,3 sekuntia. Hienoa suomalaispanosta täydensi vasta 15-vuotiaan Arttu Mäkiahon venyminen 13:nneksi.

  Mäkiosuudella Herola hieman alisuoritti (91,5 metriä) tasoonsa nähden, ja pääsi ladulle 11:ntenä 1.04 kärjessä lähtenyttä Jevgeni Klimovia perässä.

  [caption id="attachment_3986" align="alignright" width="300" caption="Ilkka Herola"][/caption]

  ”Kisaan sattui varmaan talven huonoin hyppy! Näytti aika huonolta, mutta hiihto kulki tosi hyvin ja hyvin pystyin nousemaan. Hyvin jaksoin loppuun asti painaa. Lähellä jäi ja ärsyttää vähän, mutta eiköhän tämä tästä”, Herola sanoi kisastaan.

  Arttu Mäkiaho onnistui nuoresta iästään huolimatta erinomaisesti.

  ”Toiset kisat ulkomailla, tosi hyvin meni. Hiihto kulki hyvin, varsinkin ensimmäiset kolme kierrosta. Viimeisellä kahdella kilometrillä tuli vähän hyytymistä. Mäkiosuudella oli vähän jännitystä”, Mäkiaho sanoi päivästään.

  Muista suomalaisista Arttu Ålander nousi hyvällä hiihdolla 15:nneksi ja Leevi Mutru 27:nneksi. Mäen jälkeen Ålander oli 25:ntenä ja Mutru jaetulla 38. sijalla.

  Ålander oli sijoitukseensa tyytyväinen, mutta muutama pykälä parempi olisi maistunut vielä paremmin.
  ”Mäessä oli sellainen perushyppy, mutta ihan hyvä. Hiihdossa olen yleensä aloittanut liian kovaa. Nyt maltoin aloittaa kunnolla ja jaksoin sitten loppuun asti painaa eikä tullut hyytymistä. Positiivinen fiilis tästä jäi”, Ålander sanoi.

  Mutru oli myös tyytyväinen uransa ensimmäiseen nuorten MM-starttiin.
  ”Mukava uusi kokemus. Mäessä jäi kaivelemaan, että tuli ylimääräistä puristusta hyppyyn, mutta hiihdolla sain kohtuullisesti paikattua. Pystyin nostamaan siihen 30 parhaan joukkoon, mikä oli mäen jälkeen tavoitteena.”

  Valmentaja Antti Kuisma oli joukkueeseensa tyytyväinen.
  ”Kaksijakoinen päivä. Mäessä osa onnistui hyvin omalla tasollaan ja osa ei ihan niin hyvin. Mäen jälkeen oltiin vähän kallella kypärin, mutta hyvin päin tämä kääntyi. Vähän toki jäi vielä hampaankoloon seuraaviin kisoihin. Ilkalta oli loistava nousu, kypsä ja konkarin hiihto. Tarkkaili tilannetta ja nousi hyvin taisteluun mukaan. Aika pienestä jäi kiinni, että mitali olisi tullut. Siellä mäessä se mitali hävittiin, mutta lopputulos on meille tosi vahva. Joukkueena meille tosi hyvä suoritus”, Kuisma sanoo.