Uutisen päiväys

10.2.2014← Takaisin

Lasten Mäkiviikko ponnistaa Iso-Syötteelle ja Taivalkoskelle

  Seuraavaksi Lasten Mäkiviikko -kiertue suuntaa kulkunsa Iso-Syötteelle ja Taivalkoskelle. Hyvän vastaanoton saanut alakoululaisten talviliikuntatapahtumaa vietetään molemmilla paikkakunnilla kahden päivän ajan. Tähän mennessä kiertue on käynyt jo neljällä eri paikkakunnalla.

  Kuusamon tuliaiset kiertueelle olivat positiiviset. Tapahtuma tutustutti yli 550 alakoululaista paikalliseen hiihtomaahan ja antoi vinkkejä hiihtoalueen hyödyntämisestä monille opettajille, jotka suunnittelivat suuntavansa takaisin hiihtomaahan vielä kevään aikana

  Ystävänpäiväviikon tapahtumapäiville Iso-Syötteelle ja Taivalkoskelle (11.-14.2.) on etukäteen ilmoittautunut mukaan noin 500 lasta. Paikalliset järjestäjät ovat lähteneet tapahtumaan mukaan hyvällä hengellä ja panostuksella. Iso-Syötteellä koululaiset saavat kyydin tapahtumapaikalle.

  Mäkihypyn kumppanina Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff näkee lasten ja nuorten liikuntatapahtumat erittäin tärkeinä, kun rakennetaan tulevaisuuden mäkihyppysukupolvea.

  ”Olemme innokkaasti mukana auttamassa tämmöisten tapahtumien järjestelyissä. Tällä pyrimme saamaan uusia harrastajia, pelkästään huippuihin panostaminen ei riitä. Mäkihyppyyn tarvitaan massaa, josta kykyjä voidaan seuloa”, sanoo Terentjeff.

  Jotta mäkihyppy nousee jälleen Suomessa arvostettuun asemaan, lajituntemusta pitää levittää eri tavoin.

  ”Puola on erittäin hyvä esimerkki. Nykyinen menestys ei ole noussut tyhjästä, siellä on tehty paljon junnutyön edistämiseksi. Puolalaiset ovat ottaneet lajin omakseen myös fanien kautta. Jos lajia on kokeiltu ja sen peruasiat on tiedossa, niin kyllä laji tunnetaan omaksi ja sitä fanitetaan ihan eri tavalla”, jatkaa Terentjeff, joka on parasta aikaa seuraamssa kilpailuja olympialaisissa.

  Iso-Syötteen ja Taivalkosken tapahtuman järjestävät yhdessä Iso-Syötteen hiihtokeskus ja Taivalkosken Kuohu. Mukana on myös hiihdonopettajia sekä matkailualan opiskelijoita.

  Lasten Mäkiviikon aikataulu viikosta 7 eteenpäin:
  Vko 7, 11.-12.2.2014 ISO-SYÖTE
  Vko 7, 13.-14.2.2014 TAIVALKOSKI
  Vko 8, 18.-21.2.2014 ROVANIEMI
  Vko 10, 4.-7.3.2014 TAMPERE
  Vko 11, 11.-14.3.2014 LAHTI

  Kuva: Ville Kantee