20.12.2015← Takaisin

Kytösaholta hieno onnistuminen Continental Cupissa

Mäkihypyn Continental Cup jatkui sunnuntaina Rovaniemellä, kun HS100-mäessä oli ohjelmassa viikonlopun toinen kilpailu. Suomalaisittain päivän kilpailu oli lupauksia antava, sillä toisella kierroksella nähtiin peräti neljä sinivalkoista mäkikotkaa.

Lauantaina ensimmäiselle kierrokselle jäänyt Niko Kytösaho oli lopputuloksissa parhaana suomalaisena 13:s. Isäntämaan kovin nimi viikonloppuna oli kummassakin kisassa pisteille yltänyt Andreas Alamommo, joka sijoittui sunnuntaina 27:nneksi.

"Tämä on urani paras sijoitus", lupaava Kytösaho vastasi tyytyväisen oloisena kysyttäessä ajatuksia päivän tuloksesta.

Myös Antti Aalto ja Ossi-Pekka Valta ylsivät toiselle kierrokselle jaetulta 30:nnelta sijalta. Aallon sijoitus oli lopulta 30:s ja Vallan 31:s.

Muista suomalaisista Juho Ojala sijoittui 35:nneksi, Jarkko Määttä 40:nneksi, Frans Tähkävuori 42:nneksi, Anselmi Ilola 43:nneksi ja Janne Korhonen 47:nneksi.

Kytösaho antoi etenkin toisella kierroksella potentiaalistaan kovan näytön, sillä hän leiskautti HS100-mäestä peräti 98,0 metrisen loikan. Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustavan Kytösahon hyppy oli koko kilpailun pisin.

Avauskierroksella Kytösaho hyppäsi 89,0 metriä.

"Ensimmäisen kierroksen hyppy oli ihan perus. Toinen oli jo selkeästi parempi, se oli rento loikka. Onnistuminen tuli rentoudesta, asentokin oli hyvä".

Sunnuntaina ykköseksi ponkaisi Saksan David Siegel 95,5 ja 97,0 metrin hypyillä. Saksalaiset ottivat lopulta kaksoisvoiton, sillä lauantaina voittanut Karl Geiger oli kakkonen ennen kolmanneksi sijoittunutta Slovenian Tilen Bartolia, joka on kokonaistilanteen kärkimies Rovaniemen kisojen jälkeen.

"Tavoittelin paikkaa kymmenen parhaan sakkiin, joten voitto tuntuu uskomattomalta. Tämä on paras tulokseni. Teknisesti hypyt olivat minun parhaimpia", voitosta jopa häkeltyneen oloinen Siegel kertoi.

Continental Cup jatkuu joulun ja uudenvuoden välissä Sveitsin Engelbergissä. Kytösaho ei osannut vielä sunnuntaina kertoa sitä, milloin hän kilpailee seuraavan kerran.

Kuva: SykeSport / Jesse Väänänen