Uutisen päiväys

27.7.2016← Takaisin

Suomen tulevat mäkitähdet saavat kansainvälistä kokemusta

Tomas Kuisma, Kasperi Valto ja Julia Tervahartiala loikkaavat tulevana viikonloppuna Saksassa Youth Cupia. Nuorilla on taatusti tiedossa ikimuistoinen retki, sillä samaan aikaan Hinterzartenissa on ohjelmassa myös aikuisten kesä-GP -kiertueen kisa.

Heinäkuun loppuun tultaessa nuorilla on ollut pari leiriä, jonka lisäksi alustavasti suunnitteilla on vielä kolmaskin leiri Vuokattiin. Nuorten olympiavalmentaja Kari Pätäri kehuu kulunutta aikaa.

"Tähän mennessä on ollut kaksi leiriä Vuokatissa, myös elokuun puoleen väliin on suunnitteilla leiri samaan aikaan, kun ohjelmassa on yhdistetyn Youth Cup (12.-13. elokuuta)", Pätäri kertoo.

"Tämä on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen matka. Haluan antaa nuorille sellaisen positiivisen kokemuksen, joka kannustaa jatkamaan treenaamista oman lajin parissa."

Valmentajan mukaan nuorten pääasia Saksan matkalla on kansainvälisen kontaktin luominen.

"Ehdottomasti se kansainvälinen kontakti ja kokemus on näille lapsille todella tärkeä, ei niinkään sen tuloksen teko. Samaan aikaan lauantaina on aikuisten kisa, niin he näkevät minkälaista kilpaileminen on huipputasolla", Pätäri muistuttaa.

Nuorten Youth Cupia hypätään Saksan Hinterzartenissa lauantaina. Sekä pojat että tytöt loikkaavat HS77-mäestä.

Jutun kuva Julia Tervahartiala -Ski Jumping -Facebook-sivuilta

Myös Kasperi Valton fanisivu löytyy Facebookista.