Uutisen päiväys

15.2.2014← Takaisin

MÄKIHYPPY: Olympialaisten suurmäessä Koivuranta parhaana 11:s

  Olympialaisten suurmäen kilpailussa toiselle kierrokselle suomalaisista hyppäsivät Anssi Koivuranta ja Janne Ahonen. Parhaana suomalaisena Koivuranta oli kilpailussa sijalla 11.

  Avauskierroksen jälkeen Koivuranta hyppäsi komeasti viidennelle sijalle 131,5 metriä kantaneella hypyllään. Toisella kierroksella Koivurannan pienet muutokset hypyssä eivät tuottaneet haluttua tulosta ja hyppy kantoi 121,5 metriä.

  "En tietenkään pelkästään pettynyt ole, jos nämä olisivat maailmancupin kilpailut niin tulos olisi ok. Täällä halusin sinne top kolmoseen ja sitä tosissani yritin. Ekan kierroksen jälkeen piste-eroa tuli sen verran ja ajattelin, että todella kovalla hyppyllä on vielä mahdollisuudet. Tein pieniä muutoksia, mitkä ei sitten onnistuneet ja sieltä kummulta tultiin kuin lännen ovista."

  Janne Ahonen hyppäsi suurmäen kilpailussa toiselle kierrokselle 126 metrin hypyllään. Toisella kierroksella Ahosen hyppy jäi 123 metriin ja mies oli kilpailussa 22:s.

  "Karsinnassa oli varmaan parempia hyppyjä. Tuommosiahan nuo hypyt olivat; sitä mitä ne ovat olleet. Silloin kun menee huonosti niin menee näin. Joukkuekisaan koitetaan tsempata edelleen ja saada sinne ne tämän reissun parhaimmat hypyt."

  Olli Muotkan hyppy ensimmäisellä kierroksella kantoi 124,5 metriin. Muotka oli kilpailun 33:s.

  "Tuntui, että keulatyöskentely oli hyvää, mutta se meni tänään läpi. Olisi pitänyt tehdä erilailla sitä keulan jälkeistä työskentelyä, että ei olisi joutunu noin pahasti ottamaan takapakkkia. Se oli ihan perushyppy meikäläiseltä. Eiliseen verrattuna hypyssä oli enemmän latausta ja tuntui, että se melkein onnistui."

  Jarkko Määttä liiteli tänään 124 metriin ja tuloksissa se toi sijan 43.

  "Yritin vähän liikaa lentää ja painoin liikaa suksien väliin. Ei ollut rauhalista lentoa ja menetin siinä ne metrit. Tuo oli varmaan suurmäestä paras hyppy täällä, mutta vielä siihen jäi tekemistä."

  Puolan Kamil Stoch jatkoi kultajuhliaan. Aiemmin jo normaalimäen kultaa juhlinut Stoch otti voiton myös suurmäessä. Hopealle hyppäsi vain pisteen erolla 41-vuotias Japanin Noriaki Kasai. Olympiapronssi meni slovenian Peter Prevcille.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.sochi2014.com/en/ski-jumping-men-s-large-hill-ind-final-round