Uutisen päiväys

3.10.2011← Takaisin

Hautamäki 15. ja Happonen 20. FIS kesä Grand Prix finaalissa

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011 finaali hypättiin maanantaina 3.10.2011 Saksan Klingenthalissa. Matti Hautamäki sijoittui kilpailussa 15:nneksi ja upean paluun kilpa-areenalle tehnyt Janne Happonen 20:nneksi.

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011 päättyi maanantaina Saksan Klingenthaliin.
  HS 140-mäessä nähtiin iloisia suomalaisilmeitä kun Janne Happonen puki päälleen
  kilpailunumeron ja taisteli hienosti loukkaantumisen jälkeen ensimmäisessä
  kisassa. Klingenthal oli Matti Hautamäen ohjelmassa tarkistuspiste
  kesäharjoittelussa. Kärkisijat harjoituskierroksilla ja ensimmäisen kierroksen
  upea hyppy kertovat harjoittelun olevan aikataulussa. Hautamäki vastasi kisan
  suomalaisten parhaasta sijoituksesta – 15.

  Klingenthalin finaalikilpailun voiton vei Puolan Kamil Stoch 140,5 ja 135,5 m triä kantaneilla  hypyillään. FIS kesä Grand Prix kiertueen voiton vei Itävallan Thomas Morgestern  ennen päivän voittajaa, Kamil Stochia.

  Suomen mäkijoukkueella on haastava kesä takana ja nuorta sukupolvea on viety harjoittelun kautta eteenpäin. Matti Hautamäen väläytykset Klingenthalin harjoituksissa ja kisasuoritukset olivat  mäkihypyn päävalmentaja Pekka Niemelän mukaan aikataulun mukaiset.
  - Haastavan ja työntäyteisen kesän jälkeen alkaa työn tulokset näkymään. Uuden  sukupolven kanssa on tehty paljon töitä kun Larinto ja Happonen olivat  loukkaantuneina. Tuumaakaan ei ole annettu periksi, ainoa tie on harjoittelu.  Tämä tulos ei ollut mikään ”Jackpot”, mutta sitä mitä täältä lähdettiin hakemaankin. Matin parhaimmat suoritukset täällä Klingenthalissa olivat  kärkiluokkaa, aikataulussa ollaan. Ensimmäisen kierroksen loisto hyppy toi  jännittävät asetelmat jo tähänkin kilpailuun, jopa TOP 5 oli mahdollinen, toteaa  Niemelä tyytyväisenä kokonaisuuteen.

  Janne Happosen paluu maailman kärkihyppääjien tapahtui vauhdilla. Huolellisesti ja maltilla tehty  kuntoutusjakso tuottaa tulostaan ja vasta kaksi viikkoa hypännyt ”Havu”  hämmästytti iloisesti ja oli jo mukana kesä Grand Prix kisassa ja hienosti pisteillä. Päävalmentaja Niemelä on hyvillään Happosen paluusta.
  -  Loistava ”come back”, Janne on tehnyt niin tunnollisesti töitä koko kuntoutusjakson ajan.  Hyvällä tiellä Janne on, mutta mennään maltilla eteenpäin.Upea kaveri, kehui  Niemelä.

  Anssi Koivurannan tasainen onnistuminen sai myös päävalmentajalta kiitosta.
  - Anssin tasainen varmuus on löytynyt kilpailuissa ja hän on vakiinnuttanut paikkansa pisteillä, toteaa Niemelä  hyvillään.

  Harjoitukset jatkuvat kohti talvea.
  - Kesän työ jatkuu lokakuun lopulle asti. Harjoittelun rytmitys tähtää talvikauteen. Aikataulussa  ollaan, toteaa Niemelä lopuksi.

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011
  3.10.2011 Klingenhtal GER, HS  140

  1. Kamil Stoch POL 279.3
  2. Gregor Schlierenzauer AUT 254.1
  3.  Roman Koudelka CZE 251.4
  15. Matti Hautamäki 221.2
  20. Janne Happonen  208.0
  34. Olli Muotka 98.5

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011,  kokonaiskilpailu
  1.  Thomas Morgestern AUT 620
  2. Kamil Stoch POL  505
  3. Tom Hilde NOR 443

  Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com