Uutisen päiväys

29.12.2014← Takaisin

Yhdistetyn urheilijavalinnat Schonachin maailmancupiin

Yhdistetyn maailmancup jatkuu viikonloppuna Schonachissa, missä ohjelmassa on joukkuekisa sekä normaalimatka. Nyt valitut urheilijat jatkavat myös seuraavat kaksi maailmacup-viikonloppua, Chaux-Neuven ja Seefeldin triplakilpailu.

Suomen edustajiksi yhdistetyn Schonachin maailmancup-viikonloppuun on valittu Ilkka Herola, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho ja Jim Härtull. ”Jos jätkät vaan säilyy terveenä, niin sama nelikko jatkaa Seefeldin viikonloppuun asti”, päävalmentaja Petter Kukkonen kertoo.

”Meillä oli sunnuntaina Vuokatissa karsintakilpailun, jonka kolme parasta valittiin joukkueeseen Ilkan lisäksi. Siellä oli kaikki meidän kynnelle kykenevät urheilijat katsastamassa ja sen perusteella valittiin myös kuusi urheilijaa Continental Cupiin Norjaan ja Ruotsiin.”

Schonachissa nähdään maailmancupissa liki kahden vuoden tauon jälkeen Jim Härtull, edellisen kerran mies kilpaili maailmancupissa Sotshin esikisassa helmikuussa 2013 helmikuussa. Lahden Hiihtoseuraa edustavat vuonna 1990 syntynyt Härtull on edustanut Suomea myös arvokisoissa. ”Olen iloinen Jimin puolesta, että pääsi mukaan. Jimi oli Liberecin MM-kisoissa Suomen joukkueessa 2009 ja Savolaisen Kimmon viimeisellä valmennuskaudella 2011 - 2012 mies oli todella hyvässä kunnossa ja pyöri maailmancupissa kahdenkymmenen tienoilla parhaimmillaan. Ja on älyttömän hyvä hiihtämään”, päävalmentaja Kukkonen kertoo ja jatkaa: ”Sen jälkeen on ollut loukkaantumisien kanssa ongelmia, eikä ole pariin vuoteen päässyt kuntoon, mutta nyt on hyvällä meiningillä mukana ja tosi positiiviselta näyttää. Siinä mielessä tuntuu hyvältä, että Jimi on herännyt henkiin ja päässyt joukkueeseen mukaan.”

Kokenut, lahjakas, nuori mies on hyvä lisä Suomen yhdistetyn joukkueeseen, mutta päävalmentaja toppuuttelee odotuksia – ainakin nyt Schonachin suhteen. ”Pitkään aikaan miehen ensimmäinen kisareissu, niin en paljon odota, kunhan päästelee mies enimpiä höyryjä päästään. Mutta Härtull on oikeasti lahjakas urheilija, jolla on mahdollisuuksia. Lähdetään kuitenkin maltilla liikkeelle, eikä aseteta tulostavoitteita vaan haetaan teknisesti puhtaita suorituksia.”