Uutisen päiväys

12.3.2011← Takaisin

Saksalle jälleen kaksoisvoitto, Ryynänen kymmenes

  Janne Ryynänen oli eilisen tapaan kymmenes yhdistetyn maailmancupin päätöskilpailussa Lahdessa. Saksalaiset nappasivat jälleen kaksoisvoiton. Ykkönen oli tällä kertaa Johannes Rydzek, joka kukisti Eric Frenzelin loppukirissä.

  Yhdistetyn maailmancupkausi päättyi tänään Lahdessa. Voiton HS 130-mäessä hypätyllä mäkiosuudella vei eilisen tapaan Haavard Klemetsen. Norjalainen hyppäsi 130,5 metriä, joka toi hänelle 24 sekunnin etumatkan hiihto-osuudelle lähdettäessä. Takaa-ajajien joukko tavoitti hänet kuitenkin nopeasti ja voittoon kiri Saksan Johannes Rydzek ennen maamiestään Eric Frenzeliä. Kolmas oli uransa päättävä Felix Gottwald, joka jäi saksalaisista 0,9 sekuntia.

  Päivän paras suomalainen oli jälleen Janne Ryynänen, jonka hyppy kantoi 123 metriin. Hiihto-osuudelle Ryynänen pääsi kuudennelta sijalta 50 sekuntia kärjen jälkeen. Ryynänen lähti liikkeelle sähäkästi ja pysyi suuren kärkiryhmän vauhdissa. Maalissa eroa kärkeen oli 12,3 sekuntia, joka riitti kymmenenteen sijaan. Maailmancupin kokonaispisteissä rovaniemeläinen oli 18:s.

  ”Mäessä ei ihan parasta niin kuin koekierroksella. Ajoitus jäi myöhälle ja koekierroksen hypyn tasoinen hyppy olisi tarvittu, että olisi saanut ne noin kymmenen sekuntia etua ladulle ja taisteltu podiumpaikasta”, pohti koekierroksella pisimmälle hypännyt Ryynänen.

  ”Oikein mukavaa hiihtoa. Oli mielenkiintoista ja motivoivaa ja vähän jänskätti itseänikin, kuinka tässä oikein käy”, tuumasi Ryynänen hiihdostaan. Sijoitus kymmenen joukossa tyydytti tiukan kilpailun jälkeen.

  ”Kunto ja oma taso ovat nousseet. Vaikka huippusuoritukset ja podiumpaikat jäivät puuttumaan, on kuitenkin tietoisuus siitä, että keula on lähellä. Se luo uskoa”, kuvaili Ryynänen tunnelmiaan kauden päätyttyä.

  Muiden suomalaisten hyppy ei kulkenut tänään yhtä hyvin. Hannu Manninen hyppäsi 112,5 metriin ja lähti hiihto-osuudelle 2.08 kärjen jälkeen. Maalissa Manninen oli 22:s häviten 46,6 sekuntia kärjelle. Muut suomalaiset eivät yltäneet maailmancupin pisteille.

  ”Eihän tämä ollut sitä mitä olisi toivonut, mutta Anssin siirryttyä mäkipuolelle ja Talluksen lopetettua oli selvää, että oltiin yhden kortin varassa ja se kortti oli Janne, koska Hannun harjoituskausi oli rikkonainen”, kertasi päävalmentaja Kimmo Savolainen kauden kulkua.

  ”Janne on mennyt jumalattomasti eteenpäin. Hiihto tänään oli hyvää. Kun koekierroksen hyppy sattuisi kilpailuun, niin hän taistelisi voitosta. Iso harppaus. Tästä päivästä jäi positiivinen maku.”

  Tuloskooste:
  FIS Yhdistetyn maailmancup
  12.3.2011 Lahti (FIN), HS 130/ 10,0 km

  1. Johannes Rydzek GER 24.35,3
  2. Eric Frenzel GER + 0,0
  3. Felix Gottwald AUT + 0,9

  10. Janne Ryynänen FIN + 12,3
  22. Hannu Manninen FIN + 46,6
  37. Joni Karjalainen FIN + 2.36,0
  48. Eetu Vähäsöyrinki FIN + 4.06,4
  49. Ville Kähkönen FIN + 4.13,2
  51. Mikke Leinonen FIN + 5.24,0
  53. Jani Peltola FIN + 6.36,6
  Jesse Jääskeläinen FIN kesk.

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com
  Kisasivut: http://lahtiskigames.com/