Uutisen päiväys

21.3.2013← Takaisin

Asikaisen ja Muotkan venyminen ei riittänyt Planicassa

  Olli Muotka ja Lauri Asikainen osallistuivat torstaina Slovenian Planicassa hypättyyn lentomäen karsintakilpailuun. HS215-mäessä suomalaisten hypyt eivät riittäneet perjantain varsinaiseen kilpailuun.

  Muotkan karsintahyppy kantoi 184,5 metriä ja riitti jaetulle 39. sijalle. Asikainen puolestaan liiteli 168,5 metriin, joka oikeutti 52. sijaan.

  Karsinnasta tiensä perjantain varsinaiseen kilpailuun selvitti 30 parasta karsijaa sekä lentomäkicupin kymmenen parasta hyppääjää.

  Suomalaisten kommentit karsinnan jälkeen:

  Lauri Asikainen
  ”Tänään jäätiin karsintaan ja kauas kisapaikasta. Ei riittänyt rahkeet tänään. Tuuliset olosuhteet ja lentomäki on itselle aina muutenkin haastava; lennon rakentaminen on vaikeaa. Nyt ajatukset ovat kohti seuraavaa kautta. Halu treenata on kova. Suomen kelit täytyy käyttää vielä hyväksi.”

  Olli Muotka
  ”Tänään jäi viisi metriä puuttumaan. Lennossa oli suuri ongelma ja lentomäessä tuollainen virhe takaa, että hyppy on sitten siinä. Nyt on aika tarkastella omaa tekemistä ja kattoa ympärille tulevaa kautta ajatellen. Oikeastaan 2010 vuoden jälkeen omalla kohdallani ei ole tapahtunut tarvittavaa kehitystä ja nyt pitää istua alas ja saada oma tekeminen paremmaksi.”

  Karsintakilpailun voitti Norjan Anders Jacobsen. Jacobsenin komea hyppy kantoi 211 metriä. Toisen sijan keskenään jakoivat Tshekin Antonin Hajek sekä Saksan Severin Freund.