Uutisen päiväys

18.9.2019← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kilpailut Kuopiossa – Puijolla mukana kaikki huiput

Tulevana viikonloppuna kilpaillaan Kuopion Puijolla mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kilpailut. Puijon Hiihtoseuran järjestämissä kilpailussa on mukana maajoukkueen huiput sekä haastajat. Uutuutena on joukkuemäessä kolmen henkilön joukkueet neljän sijaan.

Miesten yhdistetyn yleisessä sarjassa kilpailevat kaikki maajoukkueen urheilijat. Loistavaa loppukesän kuntoaan Oberhofissa väläytellyt järjestävän seuran Ilkka Herola saa vastaansa muun muassa niin ikään upeasti Oberissa esiintyneen Kiteen Urheilijoiden Perttu Reposen. Yhdistetyn muissakin sarjoissa on luvassa jännittäviä kilpailuita, kun suomalaiset juniorit saavat kiritysapua Virosta.

Ilkka Herola on lähdössä positiivisella mielellä kisaamaan kotimaastoihin.

”Yhdistetyn kesä-SM-kisoja ei ole urani aikana ollutkaan Kuopiossa, joten mukava päästä kotikentälle vetämään. Rullahiihtorata on rakennettu tien varteen, joten sitä en ole ennen hiihtänyt. Aika pitkä pätkä ollaan tässä treenailtu ja SM-kisoista tulee yksi hyvä tehoharjoitus lisää treeniohjelmaan ennen kuin alkaa viikon mittainen palauttava jakso.”

Lauantaina illalla koetaan jänniä hetkiä mäkimontussa kun HS70-mäessä hypätään sekajoukkuemäessä ja HS100-mäessä joukkuemäen kilpailu. Sekamäessä joukkueet koostuvat yhdestä N18- ja yhdestä M18-sarjan hyppääjästä. Joukkueita on 11, joista kuusi tulee Kiinasta. Joukkuemäkeä on tänä vuonna uudistettu joukkueiden koon osalta. Hyppääjien määrää on kutistettu neljästä kolmeen, mikä mahdollistaa useamman joukkueen osallistumisen.

Hiihtoliiton kilpailukoordinaattorina toimiva Kimmo Yliriesto kommentoi viikonloppua seuraavasti:

”Viime vuoteen verrattuna joukkuemäärä lähes kaksinkertaistui mikä on loistava asia. Alle 18-vuotiaiden sekajoukkuemäessä on mukana 4 seurajoukkuetta, mikä on myös tuplamäärä viime vuoteen verrattuna, lisäksi kilpailussa on mukana yksi yhdistelmäjoukkue sekä useampi joukkue Kiinasta. Lisäksi viime vuoteen verrattuna kilpailijamäärät ovat aavistuksen kasvaneet mikä on myös hieno asia. Kutakuinkin kaikki maamme parhaat mäkihyppääjät ja yhdistetyn urheilijat ovat mukana kisoissa, joten odotan viikonlopulta hyviä taisteluita kirkkaimmista mitaleista.”

Sunnuntaina SM-kilpailut jatkuvat mäkihypyn yksilökilpailulla. Kilpailuiden kaikkiin sarjoihin on ilmoittautunut yhteensä 93 hyppääjää, ja mukana on muun muassa a-maajoukkueen Antti Aalto ja Lillehammerissakin edeltävänä viikonloppuna hyvin kilpaillut Eetu Nousiainen. Naisten sarjassa on mukana kova kolmikko, kun Lahden hiihtoseuran Julia Tervahartiala ja Susanna Forsström saavat vastaansa Ounasvaaran hiihtoseuran Jenny Rautionahon

Kilpailun johtajana toimii Tuomas Pursiainen.

Viikonlopun kilpailujen osallistujalistat lajeittain

Seuraa kesä-SM-kisoja Facebook-tapahtumassa


Kilpailuohjelma

Lauantai 21.9.
10:00 YHDISTETTY, HS70, N18 / HS100, N&M18 / HS127, M
13:00 YHDISTETTY, hiihto-osuus
PALKINTOJEN JAKO heti kilpailun jälkeen.
17:30 MÄKIHYPPY, Sekajoukkuemäki, HS70
18:15 MÄKIHYPPY, Joukkuemäki, HS100
PALKINTOJEN JAKO heti kilpailun jälkeen.

Sunnuntai 22.9.
10:00    MÄKIHYPPY, HS70, N18 / HS100, N&M18 / HS127, M
PALKINTOJEN JAKO heti kilpailun jälkeen.

Kuva: SHL/Soili Hirvonen