Uutisen päiväys

25.2.2011← Takaisin

OSLO 2011: Ryynänen ja Manninen hyvässä vireessä MM-kisojen avaukseen

  Yhdistetyn MM-kisaurakka käynnistyy Oslossa lauantaina 26.2. normaalimäen henkilökohtaisella gundersen-kilpailulla.

  Suomen yhdistetyn joukkueen Janne Ryynäsen ja Hannu Mannisen viimeistelyt ovat sujuneet hyvin. Molempien päätavoitteet ovat suurmäessä hypättävässä henkilökohtaisessa kilpailussa, mutta hyppääminen on sujunut myös Holmenkollenin normaalimäessä.

  Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen on tyytyväinen Holmenkollenin mäkiharjoitusten antiin. Säätilan muutos lupailee lauantain kisaan yllätyksiä.
  - Hannu on hypännyt harjoitukset hyvin ja on hyvällä fiiliksellä. Erityisesti ensimmäiset harjoitukset sujuivat hienosti. Janne puolestaan sai tänne uudet sukset testattavaksi mäkeen ja nyt näytti hyvältä sekin. Tänään ohjelmassa vielä hiihtosuksien testaamista ja illalla mäkeen valmistavat viimeistelyharjoitukset, kertoo Savolainen.
  - Tilanne näyttää hyvältä huomista ajatellen, toisaalta tämä kelin lauhtuminen ja sen mukana tullut sumu ja tuuli voivat tuoda huomiseen kisaan omat yllätysmomenttinsa, toteaa Savolainen.

  Hiihto-osuudella on oltava malttia rankan reitin vuoksi.
  - Hiihtolatu on rankka, ensimmäiseen nousuun ja kierrokselle on lähdettävä maltilla. Tehdään etukäteen taktiikka ja siitä on pidettävä kiinni. Jos lähtee urku auki heti ja maltti unohtuu, se kostautuu varmasti, arvioi Savolainen.

  Päätavoitteet Oslon MM-kisoissa Ryynäsellä ja Mannisella ovat suurmäessä hypättävässä kisassa 2.maaliskuuta. Kaksikko Joni Karjalainen ja Eetu Vähäsöyrinki osallistuvat ensimmäisen kerran aikuisten MM-kisoihin ja arvokasta kilpailukokemusta on luvassa.
  - Haastajana lähdetään kisaan. USA:laiset ovat kuntoutuneet nyt ja toisaalta norjalaiset ovat olleet kunnossa kokoajan. Jannen ja Hannun päätavoitteet ovat suurmäessä hypättävässä kilpailussa, mutta 100 prosenttisella onnistumisella kaikki on mahdollista. Eetu ja Joni saavat täällä erinomaista kilpailukokemusta ja toivotaan että pystyvät tekemään myös onnistuneet suoritukset omalla tasollaan. Joukkueen terveydentila on hyvä.

  Yhdistetyn kilpailuohjelma lauantai 26.2.

  11:00 Yhdistetty: gundersen normaalimäki(HS 106)
  14:00 Yhdistetty: gundersen 10 km
  (Suomen aikaa)

  Kisalähetykset lauantaina 26.2. YLE

  Lauantai 26.2.
  TV2/www klo 10.45-13.30
  TV2/www klo 13.45-14.45
  TV2/www klo 15.45-18.00
  FST5 klo 20.30-21.00 Oslo tänään
  11.00 Yhdistetty: Normaalimäki (HS 106)
  12.30 Maastohiihto: 15 km yhdistelmähiihto naiset
  14.00 Yhdistetty: Gundersen 10 km
  16.00 Mäkihyppy: Normaalimäki (HS 106) miehet