Uutisen päiväys

4.1.2015← Takaisin

Ilkka Herola 21:s Schonachissa - urheilija harmitteli hypyn epäonnistunutta alastuloa

  Ilkka Herola menetti mahdollisuutensa kärkisijoille mäkihypyssä. Horjahdus vei sen verran pisteitä, että lähtöpaikka kymmenen kärkiporukassa jäi haaveeksi. Päävalmentaja Petter Kukkonen piti yhdistetyn miesten onnistumisia perustekemisenä.

  Paras suomalainen Schonachissa tänään käydyssä yhdistetyn kilpailussa oli Ilkka Herola. Herola sijoittui lopputuloksissa sijalle 21. Muista suomalaisista Jim Härtull oli 36:s ja Leevi Mutru sijalla 39. 

  "Sellainen normaali rutiinisuoritus, mutta missään tapauksessa ei nappisuoritus. Mäkihypyssä olisi ollut mahdollista nostaa sijoituksia hyvällä alastulolla. Se jäi ja siinä meni tärkeitä sijoituksia hiihtoa ajatellen. Muuten niin hiihto kuin hyppääminenkin olivat sellaista perustekemistä ja cupin pisteet tietysti ilahduttavat", Herola kommentoi kilpailun jälkeen.

  Samaa mieltä oli päävalmentaja Petter Kukkonen.

  "Ilkan rutiinitaso on sellainen että sillä päästään tuohon kahdenkympin hujakoille. Harmillista oli se, että mäkihypyssä hyvä alastulo jäi tekemättä ja horjahdus verotti pisteitä. Muussa tapauksessa Ilkka olisi lähtenyt hiihtoon kymmenennen sijan paikkeilla, ja silloin edessä olisi ollut ihan erilainen kilpailu kuin nyt."

  Nyt Herola joutui vetämään koko matkan täysillä yrittäessään parantaa sijoitusta hyvien hiihtäjien letkassa. Vauhti ei riittänyt loppuun asti.

  "Ei sitä harmitella sovi. Alusta lähtien oli selvä, millä taktiikalla pitää kilpailuun lähteä jos haikailee hyvän sijoituksen perään", Herola kiteyttää.

  Jim Härtull palasi maailmancupiin tauon jälkeen.

  "Nyt oli pitkästä aikaa ensimmäinen täysipainoinen viikonvaihde tällä tasolla. Harjoitushypyt menivät mainiosti, mutta kilpailukovuus uupuu kun rutiinitasossa on vajetta. Jimin urheilemisessa on nyt paljon hyviä palasia, jotka paikkansa löytäessään nostavat tasoa kyllä", päävalmentaja Kukkonen arvioi.

  Leevi Mutru hyppäsi mäessä 20:n joukkoon mutta sijoitus huononi ladulla.

  "Leevi on vielä nuori poika, ja hiihtosuoritus oli hänelle normaalitasoa. Täytyy muistaa että ensimmäistä kautta vielä kierretään, ja nyt haetaan kokemusta ja rutiinia. Tällaisessa kilpailumuodossa kyyti on ladulla liian kovaa - vielä", Kukkonen huomauttaa.

  Ensi viikonvaihteessa kilpaillaan Ranskassa. Sinne lähtee sama neljän urheilijan joukko: aiemmin mainitun kolmen lisäksi Arttu Mäkiaho, joka ei tänään kilpaillut.

  "Hyvä porukka, ei syytä tehdä muutoksia", Kukkonen tiivistää.

  Kilpailun tulokset täällä http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=35076/race=1775/index.html