9.2.2019← Takaisin

Herola-Hirvonen palautti Suomen yhdistetyn voittajapallille Salpausselän parisprintissä

Ilkka Herola parinaan Eero Hirvonen voitti yhdistetyn parisprintin Salpausselän maailmancupissa. Kaksikko palautti Suomen yhdistetyn joukkueen korkeimmalle korokkeelle voittaen parisprintin historiallisesti 12 vuoden tauon jälkeen. Toinen pari Leevi Mutru - Arttu Mäkiaho oli kilpailun kahdeksas.

Mäkiosuuden HS130 vahvimmat olivat Itävalta I, Japani I ja Japani II. Itävallan Wilhelm Deniflin etu hiihto-osuudelle lähdettäessä oli 19 sekuntia. Japanin kakkosjoukkueen Hideaki Nagai puolestaan pääsi ladulle 8 sekuntia Japanin ykkösjoukkueen Yoshito Wataben jälkeen. Hirvonen ja Herola sijoittuivat mäkiosuudella kuudenneksi ja pääsivät ladulle minuutin ja 24 sekuntia Itävallan joukkueen jälkeen.

Japanin joukkueet saivat Itävallan kiinni noin kolmen kilometrin kohdalla hiihto-osuudella. Kolmen joukkueen ryhmä hiihti yhdessä aina 12 kilometriin saakka, kunnes ryhmä suurentui kuuden joukkueen kokoiseksi. Tuossa ryhmässä oli mukana myös Suomen joukkue.

Viimeisellä kierroksella nähtiin jännittävä ja dramaattinen loppuratkaisu. Suomen Eero Hirvonen hiihti stadionilla loppumetreillä täpärästi muiden ohi ja johdatti Suomen ykkösjoukkueen voittajaksi. Norjan ykkösjoukkue oli kilpailun toinen ja Itävallan ykkösjoukkue kolmas. Norjan ja Japanin kakkosjoukkueen hiihtäjät kaatuivat loppumetreillä kontaktin seurauksena, mikä toi dramatiikkaa kisan ratkaisuun.

Suomen ero Norjaan oli 0,2 sekuntia. Itävalta jäi Norjasta 3,5 sekuntia. Joukkue oli hyvin iloinen voitostaan.

"Vaikea lähteä valittamaan tuloksen perusteella. Hyppäämisessä ei olla vielä timanttisella tasolla, vaan se on kohtuullista perustekemistä. Täytyy olla tyytyväinen siihen, että hyppääminen on edistynyt paljon alkutalvesta", Herola sanoi.

Herolan mukaan joukkue ei ollut yhtään varma voitostaan.

"Se oli vain täyttä kaasua koko ajan ja toivomista, että saamme edellä olevat joukkueet kiinni", Hirvonen lisäsi.

Sunnuntaina Salpausselän kisojen ohjelmassa on yhdistetyn henkilökohtainen kilpailu HS130/10km.

Kuva: LAMK/Antti Turunen

Teksti: Lahti Ski Games