Uutisen päiväys

2.2.2019← Takaisin

Miesten maailmancup jatkui Oberstdorfissa ja naisten Hinzenbachissa - Kykkänen parhaana suomalaisena 20:s.

  Naisten kisan voittoon hyppäsi Norjan Maren Lundby. Toiseksi tuli Saksan Juliane Seyfarth. Kisan kolmas oli Saksan Katharina AlthausJulia Kykkänen oli kilpailun 20:s.

  - Tähän reissuun lähdettiin etsimään niitä ylämäen nopeuksia takaisin ja sieltähän ne näyttäisi pikkuhiljaa taas löytyvän. Ei muuta kun jatketaan tästä ja keskitytään niihin nopeuksiin, Kykkänen kommentoi.

  Julia Kykkäsen valmentaja Kimmo Kykkänen kommentoi suojattinsa hyppäämistä päivän kilpailussa.

  - Eilen oltiin vauhdeissa tosi kaukana muista. Tänään löydettiin vähän otetta siihen vauhtimäkiasentoon, joka lähti paranemaan kilpailussa. Sitä kautta kun ne nopeudet löytyvät, niin sitä kautta se hyppy siitä paranee ihan itsekseen.

  Miesten kisan voitti tänään Japanin Ryoyu Kobayashi. Toiseksi liiteli Saksan Markus Eisenbichler, joka jäi japanilaisesta vain puolen pisteen päähän. Kolmas päivän kilpailussa oli Itävallan Stefan Kraft.

  Suomalaisista karsinnan ainoana läpäissyt Antti Aalto ei kisahypyssään onnistunut yhtä hyvin kuin karsinnassa ja oli varsinaisen kisan 40:s

  - Aika huono kisa oli tänään. Tippui asento taakse ennen potkua. Sieltä ei sitten saanut tehtyä oikeanlaista liikettä, että se jatkuisi  hyvin tuonne lentoon. Huomenna jatketaan, pettynyt Aalto kommentoi.

  Suomen joukkueen päävalmentaja Lauri Hakola analysoi suojattiensa tilannetta tällä hetkellä.

  - Nyt on ollu vähän vaikeampaa tämä homma täällä lentomäessä. Tänään ei saatu ulos sitä mitä lähdettiin hakemaan hyppyjen osalta. Andyn ja Eetun hypyissä näyttäisi että kisatilanne tuo vielä liikaa latausta ja rentous katoaa suorituksista. Itseluottamus ja perustaso ei näytä riittävän. Sitä itseluottamusta täytyy vain omilla teoilla pyrkiä ansaitsemaan paremmaksi ja paremmaksi.

  - Antin kohdalla on vähän haasteita. Ei ole oikein löytynyt sellaista oikeanlaista tunnetta. Luullaan tietävämme mitä hypyssä pitäisi hakea, mutta ei ole löydetty sitä oikeanlaista tunnetta, jolla se hyppy muuttuisi toivottuun suuntaan. Sitä pitää vaan huomenna yrittää taas uudelleen, Hakola päättää.

  Tulokset miehet

  Tulokset naiset

  Suomalaisten kommentteja SoundCloudissa