13.9.2014← Takaisin

Matti Herola yhdistetyn kesäkisan mestariksi, Korhonen voitti nuorten kisan

[caption id="attachment_6809" align="alignleft" width="300"] Alle 18-vuotiaiden voittajakolmikko.[/caption]

[caption id="attachment_6810" align="alignleft" width="300"] Yleisen sarjan voittajakolmikko.[/caption]

Puijon Hiihtoseuran Matti Herola voitti yhdistetyn SM-kesäkisan Lahdessa. Muut SM-mitalit menivät Lahden Hiihtoseuralla, kun Eetu Vähäsöyrinki nappasi hopeaa ja Mikke Leinonen pronssia.

Lahden SM-kesäkisat päättivät yhdistetyn maajoukkueen leiriviikon. ”Erityisesti lämmitti tänään Matin suoritus. Teimme tekniikkaan muutoksia, eikä muutokset jääneet pelkästään harjoituksiin vaan onnistui myös kisatilanteessa”, yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen iloitsi.
    Tuore mestari kertoo muutosten olleen pientä hienosäätöä. ”Ylämäen asentoa laskettiin syvemmäksi ja suksia ilmalennossa flätimmäksi, että ne eivät olisi kantillaan vaan enemmän ilmavirtaa vastaan. Hypyn kannalta suurempia asioita olisi varmasti painon pudottaminen”, Herola kertoo.

125-metrisellä hypyllään lähimpään uhkaajaan, Jyväskylän Hiihtoseuran Eero Hirvoseen, 21 sekunnin eron ottanut Matti Herola sai kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle kannoilleen nälkäisen joukon kilpakumppaneita, mutta takaa-ajajat eivät häntä tavoittaneet: ” Tuommoinen helppo rata sopii minulle. Olihan se hyvä ja onnistunut hiihto, mutta aika lailla tasainen rata, jossa ei ole pahemmin korkeuseroja, joten ei ole talven kisoihin verrattavissa.”
    Päävalmentaja Kukkonen oli miehen suoritukseen tyytyväinen: ”Matti hiihti kokoa kisan yksin ja letka yritti perässä vuorovedolla saada kiinni. Muutamia sekunteja saivatkin. Mestaruuden mentyä takaa-ajajat keskittyivät keskinäiseen taisteluun.”

Herola hiihti kympin aikaa 21.25,0 ja lähimmät uhkaajat olivat maalissa 11 sekuntia perässä. Vähäsöyrinki nappasi hopeaa. Kolmanneksi sijoittunut Mikke Leinonen piti hiihdossa kovinta vauhtia nostaen itsensä mäkiosuuden viidenneltä sijalta ja reilun puolen minuutin takaa-ajosta pronssille.

Kesäkisan jälkeen mestari ei paljon lepäile: ”Vuokatissa on tulossa kova leiri. Paljon tehdään töitä ja toivotaan, että talvella pääsen maailmancupin kisoihin.”

Nuorten yhdistetyn kesäkisan Suomen mestari on Sotkamon Jymyn Atte Korhonen, joka lähti 7,5 kilometrin hiihto-osuudella kärkipaikalta hypättyään 90-metrisen.  Lahden Hiihtoseuran Jussi Kauppinen otti hopeaa (+1.04,0) ja Jokilaakson Mäkiseuran Mikko Hulkko pronssia (+1.10,0).