23.8.2017← Takaisin

Ilkka Herola nousi palkintopallille yhdistetyn kesä-GP:llä Itävallassa

Suomalaiset yhdistetyn miehet osoittivat jälleen vahvoja otteita kesä-GP-sarjan toisessa henkilökohtaisessa kisassa Itävallan Tschaggunsissa. Ilkka Herola oli kolmas, napaten uransa ensimmäisen palkintopallisijan kesä-GP-kisoissa. Eero Hirvonen oli yhdeksäs ja nuorten maailmanmestari Arttu Mäkiaho 16:s.

Hyppyosuuden jälkeen Ilkka Herola oli erinomaisissa iskuasemissa seitsemäntenä 44 sekunnin päässä johtavasta Itävallan Mario Seidlista.

”Tänään oli ihan onnistunut päivä sekä ladulla että mäessä. Oli ihan omantasoinen hyppy tuohon kohtaan ja siitä sai hyvän lähtöpaikan”, sanoi Herola tuoreeltaan palkintojenjaon jälkeen.

Jo eilen varakilpailussa erinomaisesti hypännyt Herola nousi hiihto-osuudella toiseksi 2,5 kilometrin kohdalla ja hiihti aggressiivisesti koko matkan isossa porukassa. Loppukirikamppailussa mies oli kolmanneksi vahvin.

”Ei nyt varsinaisesti ole minun juttu tuommoinen juttu, että tasamaalla vedetään isossa letkassa. Oli odotettavissa, että iso porukka tulee olemaan koko kisan ajan ja ahdas loppukiri. Olin ihan kärjen takana tuon viimeisen laskun, mutta kerkesin kolmannelle sijalle ihteni kampeamaan. Täytyy olla tyytyväinen”, kertasi Herola loppuhuipennusta.

Eero Hirvonen teki rullasuksilla huikean nousun sijalta 32. sijalle yhdeksän ja oli päivän kisassa neljänneksi nopein hiihtäjä. Hirvonen jäi voittaja Fabian Riesslestä 3,5 sekuntia.

”Hiihtohan oli erittäin hyvää, enkä olekaan ennen rullilla ikinä noin hyvin hiihtäny. Ihan ok tuloskin siitä saatiin, mutta tietenkin harmittaa, että tuommoisia hyppyjä pääsee tulemaan tuonne kisoihin. Noilla hiihoilla pystyisi kamppailemaan vielä paremmistakin sijoista. Mutta eihän tuohon tulokseen pettynyt voi olla”, ruoti Hirvonen.

Viime talvena nuorten maailmanmestaruuden voittanut Arttu Mäkiaho hiihti myös rohkeasti nousten 24:nneltä sijalta 16:nneksi.

”Tänään sai taas askeleen parempaa hyppäämistä. Hyvä hyppypäivä mäessä tänään. Hiihossa saatiin taas kova startti alle, mikä oli tarkoituskin treenien kannalta. sijoitukseen olen kyllä tyytyväinen. Sija 16 on mulle tällä hetkellä paras uralla”, mietti Mäkiaho.

Päävalmentaja Petter Kukkonen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa kokonaistulokseen.

”Olipahan hieno päivä, lopputulosten valossa. Mäessä onnistumiprosentti oli 2/5. Hiihto oli kyllä erinomaista taas. Pojat on kyllä huippulyönnissä, ainakin tähän tietoon. Tosi aktiivista, aggressiivista hiihtämistä. Ylivoimaisesti paras kesä-GP-päivä, mitä on ollut”, kokosi päävalmentaja päivää.

Saksan Fabian Riesslen voittamassa kilpailussa Matti Herola oli 33:s ja Leevi Mutru 45:s.