Uutisen päiväys

22.1.2012← Takaisin

Olli Muotka 9. Sapporon Continental cupissa

  Mäkihypyn Continental cupin viikonvaihde Sapporossa(JPN) sujui hienosti Suomen Olli Muotkalta. Muotka sijoittui Sapporon HS 134-mäessä kuudenneksi lauantain 21.1. kilpailussa ja yhdeksänneksi sunnuntaina 22.1.

   

  [caption id="attachment_2217" align="alignleft" width="99" caption="Olli Muotka hyppäsi hyvät kilapilut Japanissa sijoittumalla 6. ja 9."][/caption]

  Mäkihypyn Continental cupin viikonvaihde Sapporossa(JPN) sujui hienosti Suomen Olli Muotkalta. Muotka sijoittui Sapporon HS 134-mäessä kuudenneksi lauantain 21.1. kilpailussa ja yhdeksänneksi sunnuntaina 22.1.

  Sunnuntain kilpailun voiton Sapporon suurmäessä vei nimiinsä Norjan Andreas Stjernen. Stjernenin hypyt olivat kilpailussa 124,5 ja 125 metriä. Olli Muotka hyppäsi kilpailussa yhdeksänneksi 114,5 metriä ja 121 metriä kantaneilla hypyillään.

  Suomen mäkikotkien valmentajana Sapporon Continental cupissa toimi Topi Sarparanta. Sarparanta kehui Muotkan viikonlopun tekemistä kokonaisuutena.
  - Ollilta hyvät kisat. Viikonloppu alkoi K 90-mäestä, siinä vielä aikaero ja pienet tekniikka ongelmat kiusana ja täällä aina Japanissa vaikuttavat tuulet olivat varmasti osaltaan vaikuttamassa tulokseen. Isossa mäessä sitten tekniikkaongelmat jäivät pois. Harjoituksissa Olli teki tosi hyviä hyppyjä, kisahypyt jopa siihen nähden pientä alisuorittamista, summasi Sarparanta viikonloppua.

  Lauantain kilpailussa podium-paikkakin oli lähellä.
  - Palkintopallisijoitus oli lauantaina tosi lähellä. Olli vei hyppynsä liian loppuun saakka ja telemark-alastulon tekeminen sen jälkeen mahdotonta, menetti siinä ratkaisevat tyylipisteet. Muuten hyvää hyppäämistä, arvioi Sarparanta.

  Nuoremmat mäkikotkat saavat Sapporon kilpailuista arvokasta kokemusta.
  - Täällä oli kovatasoiset hyppääjät kilpailussa, jolloin vauhdit pysyvät alhaisina. Se on haastavaa nuorille hyppääjille. Heidän hypyissään ei sinänsä ollut moittimista, mutta taso ei vielä riitä kun vauhdit alhaiset. Toisaalta tärkeää kokemusta kohti nuorten MM-kisoja ja oppimista siihen kun tullaan Japaniin, millaiset ovat aikaerojen vaikutukset, Sarparanta kertoi.

  Muotka jatkaa Sami Niemen kanssa seuraavan viikonlopun maailmancupiin Sapporossa.
  - Ensi viikolla saadaan treenata täällä, voidaan odottaa hyviä suorituksia varmasti myös maailmancupissa, totesi Sarparanta lopuksi.

  FIS mäkihypyn maailmancup jatkuu Sapporossa 28.-29.1.2012. Suomen mäkikotkajoukkueeseen on nimetty seuraavat hyppääjät: Anssi Koivuranta, Olli Muotka ja Sami Niemi.

  Tuloskooste
  FIS mäkihypyn Continental cup 2011-12
  22.1.2012 Sapporo JPN, HS 134
  1. Andreas Stjernen NOR 244.1
  2. Kento Sakuyama JPN 232.5
  3. Robert Hrgota SLO 223.5
  9. Olli Muotka 215.9
  42. Sami Niemi
  44. Jarkko Määttä

  Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com