Uutisen päiväys

1.3.2014← Takaisin

Yhdistetty: Parisprintissä Vähäsöyrinki ja Leinonen kisasivat kahdeksanneksi

  Lauantaina Salpausselällä yhdistetyssä kisattiin parisprintin merkeissä. Suomalaisten ykkösjoukkue Eetu Vähäsöyrinki ja Mikke Leinonen lähtivät tänään mäkiosuuden jälkeen ladulle yhdeksäntenä. Hiihto-osuudella parivaljakko paransi sijoitustaan nousemalla lopputuloksissa kahdeksanneksi.

  [caption id="attachment_6157" align="alignright" width="300"] Vähäsöyrinki[/caption]

  "Alussa tuntui, että ladulla mennään tosi kovaa, mutta sitten vauhti tasaantui. Viimeiset kaksi kierrosta jaksoin hiihtää tosi hyvin. Tosi tyytyväinen olen koko viikonloppuun varsinkin, kun kunto  oli vähä kysymysmerkki viikon sairastelun jälkeen. En olisi arvannut, että näin hyvin menee. Pitää varmaan ennen kovia kisoja olla aina sairaana, kun näin hyvin menee", totesi Vähäsöyrinki iloisena kisan jälkeen.

  "Tiesin, että onnnistuessa pystytään taistelemaan, mutta oli sijoitus ehkä pieni yllätyskin. Siinä lähti Slovenia ja Tsekki edellä ja niitten perään lähdettiin taistelemaan ja nopeasti päästiin hyvin letkaan kiinni. Hiihto on ollu vähä huonoa ja tänään siitä jäi parempi fiilis verrattuna mäkeen. Molemmissa on tietysti vielä tekemistä", kommentoi Leinonen päivän suoritustaan.

  Suomen kakkosjoukkueen nuoret lupaukset Arttu Mäkiaho ja Marcus Torni olivat mäen jälkeen sijalla 15. Ladulla miehet joutuivat antamaan vähän periksi ja sijoitus maalissa oli tänään 18:s.

  [caption id="attachment_6155" align="alignright" width="225"] Mäkiaho ja Torni[/caption]

  "Ihan mukava maku jäi vaikka vähän tuo hyppy epäonnistui. Silti saatiin ihan hyvä hiihto alle. Kummatkin suoritukset oli tänään vähän alakanttiin, että eilen tuntui kulkevan paremmin. Mukava kokemus jäi viikonlopusta; tästä on hyvä läthee parantamaan sijotuksia pikkuhiljaa eteenpäin", totesi Torni kilpailun jälkeen.

  "Oli selkeästi parempaa tekemistä kuin eilen; terävämpää ja parempaa eli hyvä päivä. Tänään ehkä tyytyväisempi olen hiihtoon. Hypyssä voi vielä helposti petrata paljon parempaan, mutta hiihto kulki tänään paljo paremmin kun eilen. Viikonloppua ajatellen täältä tuli paljon kokemusta; kesällä pitää tehdä töitä, että saa maailmanhuippuja kiinni", kommentoi Arttu Mäkiho kisaviikonloppua.

  Lauantaina voiton vei Norja ennen toiseksi kisannutta Saksan joukkuetta. Kolmanneksi tänään suoriutui Ranska.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33490/race=1710/index.html

  Seuraaviin mailmancupin kisoihin Norjan Trondheimiin lähtevät kisaamaan Ilkka Herola, Jussi Salo ja parantuessaan myös Janne Ryynänen.