Uutisen päiväys

7.1.2017← Takaisin

Ensimmäinen podium Hirvoselle Lahdessa, koko yhdistetyn joukkueelta huikea panos

Eero Hirvonen ylsi ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle oltuaan toinen yhdistetyn maailmancupissa Lahdessa.

Kilpailun voitti Saksan Eric Frenzel, joka nousi samalla maailmancupin kokonaiskisan johtoon. Suomen kokonaispanos oli loistava; neljä urheilijaa sijoittui 20 parhaan joukkoon.

Sankassa lumipyryssä kilpaillun mäkiosuuden ylivoimainen ykkönen oli Norjan Jarl Magnus RiiberEric Frenzel oli toinen ja Eero Hirvonen kolmas. 

Frenzel ja Hirvonen ohittivat Riiberin hiihto-osuuden puolivälissä. Maalissa heidän välillään oli eroa 4,1 sekuntia. Saksan Johannes Rydzek nousi mäkiosuuden 12:nnelta sijalta kolmanneksi.

"Uskomaton päivä koko Suomen yhdistetylle. Tiesin mäkiosuuden jälkeen, että palkintokorokkeelle on mahdollisuuksia. Kaksi ensimmäistä kierrosta ladulla olivat vaikeita, koska jouduin hiihtämään yksin, mutta hiihdin omaa vauhtia", tyytyväinen Hirvonen kommentoi.

Suomen kokonaispanos oli vakuuttava - neljä suomalaista sijoittui 20 parhaan joukkoon. Ilkka Herola nousi hiihto-osuudella 11 sijaa yhdeksänneksi.

"Tein ladulla juuri sen, mitä halusin. Lumisade sopii kelinä minulle, kun pitää tehdä töitä eikä mitään saa ilmaiseksi. Olihan ikimuistoinen päivä; Eero ekan kerran podiumilla, Hannu teki tommoisen comebackin ja Leeviltä uran paras kisa", iloitsi Herola.

Leevi Mutru ylsi uransa parhaaseen saavutuksen oltuaan kolmastoista ja paluun maailmancupiin tehnyt Hannu Manninen ylsi upeasti sijalle 18. 

"Oli mahtava hiihto, vaikka ennen lähtöä hieman mietitytti erot kärkeen. Latu oli vaativa sekä profiililtaan että lumisateen takia, mutta pystyin vielä kiristämään tahtia loppua kohti. Nämä tulokset antavat potkua eteenpäin ja huomiseen mennään taas tosi positiivisella ilmeellä", kommentoi tyytyväinen Manninen.      

"Oli uskomaton fiilis seurata hiihto-osuutta. Koko joukkue hiihti hyvin ja huolto onnistui loistavasti. Tämä oli valmentajana tähän mennessä ikimuistoisin päivä", kertoi päävalmentaja Petter Kukkonen.

"Kärkitavoite ollut pitkään ollut, että saadaan joukkuetta leveämmäksi. Poikien silmistä näkee nyt, että he uskovat, että heillä on mahdollisuuksia", jatkoi Kukkonen.

Eero Hirvonen nousi maailmancupissa yhdeksänneksi. Herola on seuraavana suomalaisena kolmantenatoista.

Kilpailun viralliset tulokset:
https://data.fis-ski.com/pdf/2017/NK/4164/2017NK4164ROF.pdf

Maailmancupin pistetilanne https://data.fis-ski.com/pdf/2017/NK/4164/2017NK4164WC.pdf

Suomalaisten kommentteja Suomen Hiihtoliiton soundcloudissa:
https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1