Uutisen päiväys

16.3.2019← Takaisin

Suomi yhdeksäs Vikersundin joukkuemäessä – Kykkänen 25:s Venäjällä

Norjan RAW AIR Tournament jatkui tänään Vikersundissa joukkuekilpailulla. Suomen joukkue, Jarkko Määttä, Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen ja Antti Aalto, ei selviytynyt toiselle kierrokselle sijoituttuaan yhdeksänneksi.

Jarkko Määttä avasi kilpailun 185 metrin hypyllä. Määttä paransi hyppyään koekierrokselta huomattavasti, mutta koki, ettei vieläkään saanut kaikkea potentiaalia irti.

– En saanut 'Vikerin' keulalle oikeanlaista ponnistusta. Jäi käsijarru päälle, ei saanut kaikkea irti, pohti Määttä kilpailun päätteeksi.

Andreas Alamommon hyppy kantoi 166,5 metriä ja Eetu Nousiainen venytti 186 metriin. Kilpailun valopilkkuna suomalaisittain nähtiin Antti Aalto, joka teki uuden henkilökohtaisen pituusennätyksensä hypättyään 224 metriä.

– On ollut Vikersundissa hyviä hyppyjä. Ei nyt päästy toiselle kierrokselle, mutta oli kokonaisuutena mukava päivä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, totesi Aalto.

– Erinomainen hyppy, uusi pituusennätys. Oikein mukava veto. Muiden osalta vaisua, kaikki jää enemmän tai vähemmän takapainoiseksi ponnistusvaiheen alussa ja sieltä ei pysty voimaa tuottamaan. Näissä nopeuksissa virhe korostuu, analysoi päävalmentaja Lauri Hakola.

RAW AIR Tournament päättyy huomenna henkilökohtaiseen kilpailuun, mikäli sääolosuhteet sallivat kilpailun läpiviemisen. Suomelta kilpailussa mukana on Antti Aalto.

Tulokset

Urheilijoiden ja Lauri Hakolan kommentit SoundCloudissa

Julia Kykkänen 25:s Venäjällä

Naisten maailmancupia hypätään viikonloppuna Venäjällä, Nizhny Tagilissa. Suomalaisista Venäjällä kilpailee Julia Kykkänen, joka oli lauantaisessa kilpailussa 25:s.

Kykkäsen hypyt kantoivat tänään 79,5 ja 82 metriä. Pisteitä kertyi 188,5.

– Teknisesti ihan hyviä hyppyjä, pientä ajoitusongelmaa, analysoi Kykkänen.

Tulokset

Julia Kykkäsen kommentit SoundCloudissa

Kuva: SHL/Jesse Väänänen