Uutisen päiväys

23.11.2012← Takaisin

Lillehammerin maailmancupkisat avattiin mäkihypyn sekajoukkuekilpailulla

  Mäkihypyn sekajoukkuekilpailu käytiin HS 100 mäestä. Suomen joukkue sijoittui kymmenenneksi. Voiton vei Norja, Japanin sijoittuessa toiseksi ja kolmannen sijan vei Italia.

  Suomen joukkueessa hyppäsivät Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho, Janne Happonen ja Sami Niemi.

  ”Päivän aikana nähtiin muutamia tosi komeita hyppyjä naismäkihyppääjiltä, laji on selvästi kehittynyt eteenpäin”, päivän kisaa kommentoi Mäkihypyn päävalmentaja Pekka Niemelä.

  Sami Niemi onnistui HS 100 mäen karsinnassa

  Sami Niemi onnistui karsintakierroksella. HS100 mäen karsinnassa Niemi hyppäsi 96,5 metriä ja oli karsintakierroksen 10. Karsinnan voitti Tsekin Lukas Hlava.

  ”Tänään oli tasainen fiilis hypätä. Huomenna aion keskittyä hyppytekniikkaan ja hypätä rauhallisella fiiliksellä”, kommentoi Niemi omaa suoritustaan.

  Janne Happosen hyppy kantoi 86 metriä ja sijoitus oli karsintakierroksen 30:s. Lauri Asikainen liiti 84 metriin sijoittuen 48:ksi karsiutuen toiselta kierrokselta.

  ”Päivän positiivisin oli Sami Niemi, joka sai pidettyä  yllä omaa hyvää tasoa sekä karsintakisassa että sekajoukkuekisassa. Taso oli sama kuin viime viikon leirillä ja sitä tavoiteltiin. Luotan, että tänään Janne Happosen hyppyjä vaivannut tekniikkavirhe paranee vielä viikonlopun myötä. Potentiaalia on”, arvioi Niemelä päivän tuloksia.