Uutisen päiväys

27.9.2015← Takaisin

Ollin onnistuneen leirin päätti "ihan ok" kisa Hinzenbachissa

Harri Olli on parhaana suomalaisena sijoittunut 20:nneksi mäkihypyn kesä GP-sarjan finaaliosakilpailussa Itävallan Hinzenbachissa. Normaalimäessä (HS94) hypätyssä kilpailussa voiton vei isolla erolla isäntämaan Gregor Schlierenzauer.

Olli oli ensimmäisen kierroksen 92 metrisellä hypyllään kymmenentenä. 

”Koekierros ja ensimmäinen kierros hypättiin hyvällä tasolla ja rennosti. Toisen kierroksen hyppy ei ollut niin rento ja tottakai harmittaa, kun oli ihan iskuasemissa kymmenentenä”, mietti Olli.

Vaikka iskuasemista Olli puhuikin, ei toiselta kierrokselta lähdetty hakemaan rentoa hyppyä enempää.

”Ihan samanlaisellä fiiliksellä hyppäsin, mutta ei onnistunut. Pieniä asioita, jotka käänsivät nyt tämän näin päin”, jatkoi Olli.

Päävalmentaja Jani Klinga kokosi yhteen viime viikon Planican leiriä. 

”Harri Ollin tekemisessä näkyi selkeästi, että alla oli hyvä leiri Planicassa. Pääsimme hyppäämään hyvin ja käyttämään molempia Planican mäkiä. Hyppykunto paranee kokoajan”, Klinga kertoi.

Suomalaisista Janne Ahonen oli 33:s ja Ville Larinto 48:s, eivätkä he selviytyneet toiselle kierrokselle. Jarkko Määttä hylättiin lauantaina karsinnassa: mittauksessa hyppypuku ei pysynyt mittatoleranssin sisällä.

”Joukkueena ei voi olla tyytyväinen. Kisa oli kovatasoinen ja pienessä mäessä erot ovat pieniä ja kisa tiukkaa. Jokaisen pitää hypätä hyvin ansaitakseen paikan toiselle kierrokselle”, tiivisti Klinga.

”Jannella oli tänään vaisu päivä, flunssa on hieman verottanut yleiskuntoa ja Villellä ailahtelevuus näkyi tänään rankasti. Villen rytmityksessä on vielä vaikeutta, eikä hän päässyt sinuiksi Hinzenbachin mäen kanssa.”

Joukkue leireilee seuraavat viikot kotimaisemissa ennen lokakuun puolessa välissä alkavaa Oberstdorfin leiriä. Leiri kestää kymmenen päivää. 

Hinzenbachin kesä GP -finaalin voitti Itävallan Gregor Schlierenzauer, toinen oli Slovenian Peter Prevc ja kolmas Norjan Kenneth Gangnes.

Tulokset kokonaisuudessaan 

Kesä GP sarjan lopputulokset 

FIS Ranking