Uutisen päiväys

30.1.2014← Takaisin

YHDISTETTY: Herola taisteli loppuun asti voitosta

  Loppuun asti voitosta kamppaillut Ilkka Herola voitti uransa toisen nuorten MM-hopean Val di Fiemmessä torstaina. Hienoa suomalaispanosta täydensivät yhdeksänneksi noussut Marcus Torni, 14:nneksi sijoittunut Arttu Ålander ja 21:nneksi sijoittunut Arttu Mäkiaho.

  Herolalle startti oli näiden nuorten MM-kisojen ainoa, sillä hän jatkaa nyt valmistautumistaan olympialaisiin. Torstaina suomalaisen yhdistetyn tämän hetken ykkösnimi hävisi voiton Itävallan Phillip Orterille vain neljällä sekunnilla. Herola pääsi ladulle kahdeksantena hypättyään 97,5 metriä.

  ”Aika mitäänsanomaton sija. Tavoite oli voittaa ja siihen en pystynyt, mutta ihan ookoo. Mäessä oli tänään aivan surkea suoritus, siitä se nyt jäi kiinni. Alkukaudella ollut tekniikkavirhe tuli täällä takaisin. Ponnistan vähän liian aikaisin, keulalle ei oikein tule voimaa ja (hyppy) jää matalaksi. Se kostautuu hiihtoon lähdettäessä, siinä ei hirveästi ole sanomista. Tuon parempaan en ladulla pysty”, Herola sanoi tuoreeltaan.

  Marcus Tornin hiihto-osuus alkoi epäonnisesti, kun hän kärsi sauvarikon heti alkuun. Hän sai nopeasti kuitenkin uuden sauvan ja nousi mäkiosuuden jälkeiseltä 14:nneltä sijalta yhdeksänneksi.

  ”Yllättävän hyvin meni. Sain hyvän hypyn (93 metriä) alkuun, siitä oli helppo lähteä hiihtämään. Ajattelin ennen, että hyvä jos olen kolmenkympin sakissa”, Torni sanoi.

  Joukkueen valmentaja ja Herolan henkilökohtainen valmentaja Antti Kuisma oli tyytyväinen joukkueen kokonaispanokseen. Tuoreeltaan hopea ei vielä kovin kirkkaalta maistunut.

  ”Vähän tunteet ovat pinnassa, voittamaan lähdettiin. Se vaikeutui jo mäkiosuudella, ei päässyt Ilkka ihan sellaiseen lähtöpaikkaan mitä ajateltiin. Perushyvällä hiihdolla tämä tuli, viimeinen isku jäi puuttumaan. Pitää kuitenkin olla tyytyväinen siitä, että mitali tuli”, Kuisma sanoi.

  ”Marcuksen sijoituksesta en hyvän mäkiosuuden jälkeen ollut yllättynyt. Tiedän kaverin potentiaalin hiihtoladulla, kunto ei varmasti lopu kesken. Hän sai hyvän hypyn ja pääsi taistelemaan hyvistä sijoituksista. Ihan loistava suoritus, kymppisakkiin ekoissa nuorten MM-kisoissa”, Kuisma sanoi.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=NK&raceid=1722

  Yhdistetyssä kilpaillaan seuraavan kerran lauantaina, jolloin hiihtomatkana on 5 kilometriä.

  Teksti ja kuvat: Heidi Lehikoinen