23.11.2014← Takaisin

Suomalaismiehet pisteille Klingenthalissa - päävalmentaja Klingalla myönteiset tuntemukset

Lauri Asikainen avausviikonlopun päätöskilpailussa sijalle 19, Jarkko Määttä sijalle 23 ja Sami Niemi sijalle 24. Rukalla nähdään Janne Ahosen kauden avaus.

Maailmancupin avausviikonloppu Saksan Klingenthalissa päättyi suomalaismäkihyppääjien osalta tänään varsin kelvollisesti. Kaikki yksilökilpailuun selviytyneet kolme suomalaishyppääjää pääsivät myös kilpailun toiselle kierrokselle. Heistä parhaiten sijoittui Lauri Asikainen, joka oli lopputuloksissa sijalla 19. Jarkko Määttä oli kilpailussa 23:s ja Sami Niemi sijalla 24. Niemelle sijoitus oli kaikkien aikojen paras maailmancupsijoitus.

- Ihan hyvä fiilis jäi. Parempaakin olisi voinut tietysti olla luvassa, mutta poikien hypyistä oikeastaan vain Laurin toinen hyppy oli teknisesti erittäin onnistunut. Muuten hypyt kärsivät pienistä tekniikkaongelmista, kertoo päävalmentaja Jani Klinga.

Kilpailun voitti Tshekin Roman Koudelka. Toiseksi sijoittui Itävallan Stefan Kraft ja kolmas oli Saksan Andreas Wellinger.

Mäkimaajoukkue yöpyy Saksassa ja lähtee huomenna Suomeen. Alkavasta viikosta tulee mielenkiintoinen ja jännittävä, sillä luvassa on viikonvaihteessa maailmancupkilpailu kotimaisemissa Rukalla. Sinne mukaan tulee myös kova kansallinen ryhmä kirkkaimpana nimenään vauhdikkaasti kuntoutunut Janne Ahonen. Maininnan ansaitsee myös 15-vuotias Niko Kytösaho, joka voitti tänään Ahosen Rukalla käydyssä tarkkailukilpailussa. Samassa kilpailussa viidenneksi sijoittui jälleen tosissaan paluuta tekevä Harri Olli.

- En halua nostaa esille nimiä erikseen, mutta se on sanottava että ryhmä kokonaisuudessaan on erittäin mielenkiintoinen, Klinga sanoo.

Suomalaisryhmä lähtee Rukalle heti tiistaina. Harjoitukset alkavat jo keskiviikkona, ja torstaina on luvassa ensimmäinen karsintakilpailu.