Uutisen päiväys

7.1.2017← Takaisin

Kykkäsen pisteputki naisten maailmancupissa jatkuu

Mäkihypyn naisten maailmancup jatkui joulutauon jälkeen Saksan Oberstdorfin HS137-mäessä. Viikonlopun ainoa suomalaisedustaja Julia Kykkänen jatkoi koko kauden kestänyttä pisteputkeaan myös viidennessä kisassa, jossa hän hyppäsi 22:nneksi.

Saksassa eilen karsinnassa hienosti kuudenneksi yltänyt Julia Kykkänen hyppäsi 103,0 ja 107,0 metriä ja keräsi yhteispisteet 165,9, joilla hän päätyi maailmancupin kauden viidennessä kilpailussa siis sijaluvulle 22. Hienosta pisteputkesta huolimatta naisten päävalmentaja Kimmo Kykkäsen mukaan Julia Kykkäsen hyppy vaatii vielä hiomista.

“Ei ole ihan sellaista, mitä pitäisi olla. Tänään oli positiivista, että Julia nousi toisella kierroksella kuusi sijaa eikä pudonnut. Pikkuisen ehkä tulee kisaan yliyrittämistä ja puristamista, niin rentous häviää. Se rokottaa metrejä”, päävalmentaja analysoi.

Perjantaina suomalaisurheilija loikkasi karsinnassa siis kuudenneksi. Julia Kykkäsellä on palaset kohdillaan, mutta ketsuppipullon aukeamiseen kaivataan vielä todellista onnistumista.

“Karsinnoilla ei ole väliä kisan kannalta. Tänään oli tosi hankalat kelit, eilen oli aika pirun hyvä ja tasainen keli kaikille. Se vaikuttaa aika paljon, mutta tämä on tällaista. Hyppy on malttia ja uskoa osaamiseen vailla. Muuten kaikki palikat ovat paikoillaan, nopeudet ovat vauhtimaessä tosi hyviä. Pitää saada onnistuminen vaikka sitten hyvällä tuurilla, niin ketsuppipullo aukeaisi”, Kimmo Kykkänen sanoi.

Naisten kausi jatkuu huomenna jälleen Saksassa. Suomalaiset katsovat eteenpäin luottavaisin mielin.

“Malttia hyppäämiseen, tänään meni syöksymiseksi. Tiedetään, mitä pitää tehdä, kunhan saisi sen siirrettyä kisatilanteeseen. Eiköhän siitä hyvä tule.”

Lauantain kisan voiton nappasi Japanin Sara Takanashi ennen Venäjän Irina Avvakuvomaa ja toista japanilaista Yuki Itoa.

Tulokset tätä napsauttamalla

ARKISTOKUVA: SHL/Touho Häkkinen.